Ελληνόπουλα και Πομακοχώρια θεωρούνται απαγορευμένες λέξεις στην Θράκη από το τουρκικό ΥΠΕΞ

24 Μαΐου 202108:57

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αναβαθμίζεται η επίθεση των Τούρκων κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού επειδή ο τελευταίος “ξεστόμισε” δύο “απαγορευμένες” λέξεις στην Θράκη: ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ και ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

Με twitter του Υπουργείου Εξωτερικών σε αγγλικά και τουρκικά αναπαράγεται η ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας  με την επισήμανση ότι “Υποστηρίζουμε την δήλωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των ομογενών μας και να εφαρμόσεις τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της συμβουλευτικής επιτροπής ανέφερε ότι Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της.”

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε την επίσημη απάντηση του Πρωθυπουργικού Γραφείου ή του ΥΠΕΞ

 

Σύμφωνα με το tweet το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει “τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και αποκάλεσε τους μικρούς τούρκους “Ελληνόπουλα” και καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας των δικών μας στη χώρα τους και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς αυτή την κατεύθυνση“.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr