Ελληνικό tablet που μιλάει αναμένεται από την MLS το καλοκαίρι του 2013

19 Ιουνίου 201313:28

Την είσοδό της στην αγορά των tablet ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική Α.Ε. Τα πρώτα MLS iQTab βασισμένα σε Android πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι, με την εταιρεία του που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη να δηλώνει ότι έχει θέσει υψηλές προδιαγραφές σε hardware και software.

Τα MLS iQTab θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα μοντέλα, δεν φαίνεται όμως να περιορίζεται σε οικονομικά, που απλώς κάνουν την δουλειά τους. Η MLS δηλώνει ότι έχει καταβάλλει προσπάθεια να συνδυάσει ποιοτικά υλικά κατασκευής με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και «λειτουργίες-έκπληξη, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία χρήσης». Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται εάν οι λειτουργίες αυτές αφορούν στον χειρισμό με φωνητικές εντολές.

Η εταιρεία του κου Γιάννη Καματάκη κυριαρχεί στην ελληνική αγορά συστημάτων πλοήγησης και έχει αναγνωριστεί και εκτός συνόρων για το σύστημα MLS Talk&Drive, το μοναδικό σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής. Η MLS κατασκευάζει επίσης εκπαιδευτικούς διαδραστικούς πίνακες και η γλωσσική τεχνολογία, η τηλεματική, και η τεχνολογία στην εκπαίδευση αποτελούν τομείς στους οποίους η MLS δραστηριοποιείται έντονα, ενώ έχει διαθέσει και το πρώτο ελληνικό κινητό. Στο smartphone MLS iQTalk ξεχωρίζει η δυνατότητα χειρισμού του τηλεφώνου με φωνητικές εντολές. Ο χρήστης μπορεί να στείλει μήνυμα υπαγορεύοντας το SMS και δίνοντας φωνητικές εντολές. Ομοίως διεξάγεται κλήση με φωνητική εντολή και το όνομα της σχετικής επαφής, καθώς και η πλοήγηση με εισαγωγή του προορισμού με τη φωνή. Ως εκ τούτου, οι προσδοκίες για την διάθεση MLS iQTab περιλαμβάνουν καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους χειρισμού της ταμπλέτας με την φωνή.

Στόχος της MLS δεν είναι μόνο η ελληνική αγορά. Ήδη εξάγει τους πλοηγούς Talk&Drive σε Τουρκία, Χιλή, Μαρόκο, Κύπρο και πρόσφατα σε Σαουδική Αραβία και Ιορδανία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων tablets, τις λειτουργίες τους, τις εμπορικές συνεργασίες και τις τιμές διάθεσής τους θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους στην αγορά.

In.gr Τεχνολογία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr