Ελληνικοί Patriot «κλείδωσαν» τα τουρκικά F-4 Phantom

25 Δεκεμβρίου 201314:19

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, ότι ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, τύπου Patriot, «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τέσσερα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) τύπου F-4E Terminator 2020, τα οποία βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε «διεθνή» εναέριο χώρο, νοτιοδυτικά της Ικαρίας.

Αυτό που έχει κάνει «εντύπωση» στους Τούρκους είναι ότι για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά φέρεται να μη σήκωσε αεροσκάφη για να αναχαιτίσει τα τουρκικά, αλλά προχώρησε στον εγκλωβισμό τους μέσω του ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Η ελληνική αεράμυνα φέρεται να εγκλώβισε τα τουρκικά μαχητικά δύο φορές, επί 15 δευτερόλεπτα έκαστη, στις 15:20 το μεσημέρι. Τουλάχιστον με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι έχουν μια πρώτη αντίληψη περί της αποτελεσματικότητας του αμερικανικού συστήματος, αφού οι ίδιοι φαίνεται πως… επιμένουν κινεζικά!
πηγή: www.defence-point.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr