Ελληνικοί δήμοι βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους για ντόπιους και πρόσφυγες

28 Μαΐου 202122:32

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υποστηρίζουν δήμους στην Ελλάδα στη βελτίωση της ποιότητας και της προσβασιμότητας των υπηρεσιών για τοπικούς και προσφυγικούς πληθυσμούς

 

Η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με στόχο την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υποδοχή και την ένταξη των μεταναστών, εφάρμοσαν στοχευμένες παρεμβάσεις, οι οποίες περιελάμβαναν μικρής κλίμακας επισκευές ιατρικών εγκαταστάσεων και την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού για τα τοπικά νοσοκομεία.

Στο ίδιο πλαίσιο, το πρόγραμμα του ΔOM REFRAME, χρηματοδοτούμενο από την CEB, υποστήριξε τους Δήμους στην πρόληψη και διαχείριση ψυχοκοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων για ευάλωτες ομάδες, μέσω της παράδοσης εξειδικευμένου εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, το πρόγραμμα REFRAME ανέπτυξε συνεργασίες με το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ενισχύοντας τους Δήμους στην παροχή υπηρεσιών σε νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και τον ελληνικό πληθυσμό.

Πιο συγκεκριμένα, η CEB και ο ΔOM υποστήριξαν το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο στην Κατερίνη, το Υπνωτήριο Άστεγων και το Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο στα Χανιά, τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, το Καταφύγιο Άστεγων, το Δημοτικό Ιατρείο Αλληλεγγύης καθώς και το Δημοτικό Κοινωνικό Οδοντιατρείο στα Ιωάννινα και το κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας στην Καρδίτσα.

Όλες οι επισκευές και οι αγορές εξοπλισμού υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος REFRAME με την υποστήριξη του ταμείου MFR της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr