Έληξε η πολιορκία στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Αποχώρησαν ειρηνικά οι αγρότες

21 Ιανουαρίου 201601:15

Παρά την ένταση με την οποία ξεκίνησε η μέρα και το αδιέξοδο που παρατηρήθηκε αρκετές φορές, η ιδιότυπη ομηρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης έληξε οριστικά μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.

Το απόγευμα, ο Υπουργός είχε ήδη αποχωρήσει χωρίς να γίνει αντιληπτό αλλά μετά και την εισαγγελική παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κωνσταντίνας Μελισσάρη,  που υπήρξε το βράδυ, οι αγρότες αποφάσισαν να αποσυρθούν ειρηνικά από το χώρο και να λήξει η κατάληψη του κτιρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων ενάντια σε νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι προσπάθειες για να υπάρξει επαφή αντιπροσωπίας των συγκεντρωμένων με τον Υπουργό ναυάγησαν αρκετές φορές ενώ οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν ως προαπαιτούμενο την απόσυρση των νομοσχεδίων για την έναρξη του διαλόγου.

Από την πλευρά του Υπουργού υπήρξε η δήλωση ότι δεν είναι στην κουλτούρα τα να υπάρξει οποιαδήποτε βία αλλά και ότι δεν γίνονται αποδεκτά τα προαπαιτούμενα. Η στάση του  επιβεβαίωσε ότι απορρίφθηκαν εξαρχής οποιοσδήποτε σχεδιασμός περιελάμβανε ευρεία επιχείρηση και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη βία ενώ τα πρωινά επεισόδια με κροτίδες και καπνογόνα από τους διαδηλωτές και δακρυγόνα από την Αστυνομία έληξαν γρήγορα παρότι η ένταση συνεχίστηκε με ρίψη αυγών αλλά και πετρών προς το κτίριο. Από την πλευρά τους οι συγκεντρωμένοι, αργά το βράδυ γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν “σαν κύριοι” όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το βράδυ στο κτίριο μπήκαν και οι δημοσιογράφοι ενώ διαρκώς μέσα ήταν οι βουλευτές Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ και Στάθης Γιαννακίδης και Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος.

astynomia pe

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr