Ελεγχόμενη στάθμευση και πάλι από το Δήμο Ξάνθης στο Κέντρο. Υπάλληλοι του Δήμου ξεκίνησαν ελέγχους.

14 Ιανουαρίου 201412:15

Στους δρόμους για να επιβλέψουν την ελεγχόμενη στάθμευση βρίσκονται και πάλι υπάλληλοι του Δήμου, στους οποίους έχει ανατεθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (324/2013) η αρμοδιότητα ελέγχου των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Όπως είναι γνωστό, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το έργο αυτό ανέλαβε η ΕΛΑΣ αλλά ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Δήμος Ξάνθης με 5 υπαλλήλους του επανέρχεται στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και ήδη ξεκίνησε ο έλεγχος και η διανομή ενημερωτικών,  σημειωμάτων προς τους οδηγούς, πριν ξεκινήσει και η βεβαίωση παραβάσεων. Το ζήτημα της αρμοδιότητας ή μη των υπαλλήλων (δηλαδή μη ανακριτικών υπαλλήλων) στη βεβαίωση των παραβάσεων είναι ένα αμφιλεγόμενο νομικό ζήτημα, για την ώρα.

Είναι γεγονός ότι το κέντρο της Ξάνθης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα μετά την κατάργηση του μέτρου, που οδήγησε περισσότερα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους. Μάλιστα, παρότι εδώ και  χρόνια ενοχοποιείται η αγορά και οι επαγγελματίες για τον μεγάλο αριθμό οχημάτων στο κέντρο, τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς (εργάσιμη αλλά με κλειστή αγορά), το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, διαπίστωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι παρέμεναν γεμάτοι από παρκαρισμένα οχήματα.

Τέλος ο Δήμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει:  Παρακαλούμε , όσους σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης να είναι συνεπείς στους όρους λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr