Εκτός αδειοδότησης ο Καλογρίτσας – απερρίφθη το αίτημά του για διορία 48 ωρών

26 Σεπτεμβρίου 201612:12

Εκτός της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες τίθεται η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα καθώς ζήτησε παράταση 48 ωρών προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος των 52,6 εκατ. ευρώ, ήτοι 17,53 εκατ. ευρώ. Αίτημα το οποίο δεν έκανε δεκτό η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος εκπνέει σήμερα.

Ο ΑΝΤ1 κατέθεσε λίγο νωρίτερα το ποσό των 25,30 εκατ. ευρώ, ενώ οι άλλοι δυο υπερθεματιστές (ΣΚΑΙ και Alter Ego του Ευ. Μαρινάκη) είχαν καταθέσει την πρώτη δόση την Παρασκευή.

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρεται:

“Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία “Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ”, με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.”

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

“Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί”. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

capital.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr