Εκθεση – κόλαφος Ρακιντζή για τους δήμους της περιφέρειας ΑΜ-Θ

13 Ιουλίου 201308:57

Όχι ότι δεν τα ξέραμε, βέβαια, αλλά πλέον τα γνωρίζουμε και επίσημα… Άκρως αποκαλυπτική ήταν η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή για το 2012, η οποία δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Μια έκθεση στην οποία καταγράφονται σωρεία πειθαρχικών παραβάσεων, διώξεων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Το πλήθος των υποθέσεων που αφορούν την περιφέρεια ΑΜ-Θ αγγίζει το 3,8% του συνόλου των υποθέσεων που εξετάστηκαν από τον κ. Ρακιντζή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου Δήμου της Περιφέρειας ΑΜΘ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και πώληση ναρκωτικών και από κοινού, απλή και κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ίδια αποκλειστικά χρήση κατ’ εξακολούθηση.

 

Ωστόσο, στην έκθεση του κ. Ρακιντζή διαβάζουμε ότι «κατατέθηκε ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης με την οποία δεν επιβλήθηκε σε υπάλληλο Δήμου ποινή για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος (!!!) κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, ενώ για το πειθαρχικό παράπτωμα της εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας διαγωγής του επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης αποδοχών για δύο (2) μήνες». Κοινώς, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε πολύ βαρύς! Όχι ότι τα οικονομικά των δήμων είναι σε καλύτερη κατάσταση.

 

Στην έκθεση του κ. Ρακιντζή καταγράφονται αρκετά περιστατικά που σχετίζονται με κακοδιαχείριση των ταμείων των δήμων:

1) Δήμος του Ν. Ροδόπης ζημίωσε το δημόσιο με ποσό 1.185.175,29 €.
2) Δήμος του Ν. Καβάλας φέρεται να δημιούργησε έλλειμμα στο ΝΠΔΔ και να «λησμόνησε» την καταβολή ορισμένων χρηματικών ποσών, το σύνολο των οποίων αγγίζει τα 302.464,86 €.
3) Σε άλλο δήμο του νομού Καβάλας, ο διαχειριστικός έλεγχος διαπίστωσε έλλειμμα στη διαχείριση του ποσού 211.043,72 €.

Συνολικά 57 ποινικές διώξεις κατατέθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, με την Αλεξανδρούπολη να κρατά τα ηνία με συνολικά 38 διώξεις. Ακολουθεί η Δράμα με 14, η Καβάλα με 3 και η Ορεστιάδα και η Ροδόπη με 1.

Πηγή: KavalaPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr