Η έκθεση 7η Biennale – Παγκόσμιος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής το Σάββατο στην Συδινή

25 Οκτωβρίου 201616:27

Για έβδομη φορά, η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης, διοργανώνει στην πόλη της Ξάνθης, με μεγάλη επιτυχία, την 7η Biennale – Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής.

Τα παιδιά όλου του κόσμου, μέσα από το ρυθμό της μουσικής, τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους και την ιδιαίτερή τους παράδοση, μίλησαν στην γλώσσα της μουσικής, της αγάπης και της ειρήνης. Δημιούργησαν έργα μοναδικής ομορφιάς και τα έστειλαν στην πόλη μας.

Εκατοντάδες γονείς και παιδιά από όλη σχεδόν την Ελλάδα θα επισκεφθούν την πόλη το Σάββατο 29 Οκτωβρίου για να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης της 7ης Biennale, που θα γίνει στο Μουσείο ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ στη Συδινή.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το πρωί, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των βραβείων της Ελλάδας.

“Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αντλούμε μεγάλη δύναμη από την προσπάθεια και την αγάπη των παιδιών αυτών. 157 χώρες από όλο τον πλανήτη έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και μας επιφορτίζουν με την υποχρέωση να συνεχίσουμε.

Στον θεσμοθετημένο αυτό διαγωνισμό δουλέψαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. ως εραστές του ονείρου, κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της αγάπη και της ειρήνης μεταξύ τον λαών του κόσμου.

Χιλιάδες έργα από όλο τον κόσμο είναι αποθηκευμένα στο Μουσείο της Συδινής και ευελπιστούμε οτι κάποια στιγμή να αποκτήσουμε δική μας στέγη, για να μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάζουν αυτόν το μοναδικό πλούτο της Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ιδιαίτερα όμως θα σταθώ στην συμμετοχή των παιδιών της Ξάνθης τα οποία δούλεψαν πάρα πολύ για έχουν μια πολύ καλή παρουσία και να σταθούν ισάξια σε αυτό το μεγάλο ανταγωνισμό συμμετοχής.” , σημειώνει Το Μουσείο Οικουμενής

Οι μαθητές της Ξάνθης που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

1α ΒΡΑΒΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ,10 ετών, Ξάνθη
ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΕΝΙΔΟΥ, 10 ετών, Ξάνθη
ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΛΛΑΝΤΖΗ, 12 ετών, Ξάνθη
ΚΟΥΛΕΝΤΖΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, 5 ετών, Ξάνθη
ΚΩΣΤΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ , 9 ετών, Ξάνθη
ΜΑΡΙΝΑ ΣΥΡΑΚΟΥΛΗ, 7 ετών, Ξάνθη
ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΡΑΣΝΙΔΟΥ, 6 ετών, Ξάνθη
ΜΟΥΜΤΖΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ,6 ετών, Ξάνθη
ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 10 ετών, Ξάνθη
ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ , 12 ετών, Ξάνθη
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑ, 10 ετών, Ξάνθη
ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΟΥ, 8 ετών, Ξάνθη
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, 11 ετών, Ξάνθη

2α ΒΡΑΒΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ,8 ετών, Ξάνθη
ΑΡΕΤΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΔΟΥ , 7 ετών, Ξάνθη
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ , 10 ετών, Ξάνθη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΙΖΙΑΝΗ , 6 ετών, Ξάνθη
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΙΖΗ ,6 ετών, Ξάνθη
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ,7 ετών, Ξάνθη
ΧΡΥΣΕΝΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ ΚΑΜΠΑΚΗ, 6 ετών, Ξάνθη

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΜΟΙΡΟΥ, ομαδικό έργο 5 ετών, Ξάνθη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]