Έκτακτο Δ.Σ. στη ΦΕΞ μετά το θάνατο του Θ. Εξάρχου. Θα δοθεί το όνομά του στο Ιστορικό Αρχείο Ξάνθης

4 Νοεμβρίου 201415:57

“Οι άνθρωποι διαμορϕώνουν τους χώρους μνήμης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΦΕΞ, το Δ.Σ. της οποίας συνεδρίασε και αποφάσισε να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος Θωμά Εξάρχου στο Ιστορικό Αρχείο της Ξάνθης, που διαχειρίζεται η Φιλοπρόοδη Ένωση. 

Αναλυτικά:

Απόσπασμα έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπορόοδης Ένωσης Ξάνθης

“Σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ο Θωμάς Εξάρχου έϕυγε από τη ζωή. Ο Θωμάς Εξάρχου ήταν μέλος του Δ.Σ. της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.) και πρόεδρος για επτά χρόνια, από τα πιο παραγωγικά χρόνια της Φ.Ε.Ξ. Το όνομά του συνδέθηκε με την ίδρυση του Λαογραϕικού Μουσείου, την ίδρυση της Κινηματογραϕικής Λέσχης, την αγορά του αρχοντικού των κληρονόμων Δ. Κιουμουτζόγλου για λογαριασμό της Φ.Ε.Ξ. και με τόσες άλλες σπουδαίες δράσεις.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.30 στο Λαογραϕικό Μουσείο, η ΦΕΞ αποϕάσισε το Ιστορικό Αρχείο Ξάνθης που διαχειρίζεται το Λαογραϕικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης να μετονομαστεί σε Ιστορικό Αρχείο Ξάνθης «Θωμάς Εξάρχου».”

Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ.

 

Ψηλαϕώντας τη μορϕή της μνήμης

Οι άνθρωποι διαμορϕώνουν τους χώρους μνήμης

Ο Αρίοστος ο ήρωας του Γ. Ρίτσου, συναντά στην Ξάνθη τον δικό μας Θωμά Εξάρχου και γίνεται άριστος αϕηγητής της ξανθιώτικης μνήμης. 

Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων και των μνημονεύσεων του Θ. Εξάρχου οι ιστορίες ζωντανεύουν. 

Το μουσείο γίνετε οικία, οικείο όπως και όλα τα σπίτια, οι δρόμοι, οι πλατείες…

Μας ξεναγεί στους χώρους της μνήμης, σαν σε μια μικρή εξομολόγηση, «για πράγματα που με το πέρασμα του χρόνου μαλακώνουν, γλυκαίνουν…

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr