ΕΚΤΑΚΤΟ ! 26 ακόμη φοιτητές στην Τουρκία επαναπατρίστηκαν και τέθηκαν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Ξάνθης

29 Μαρτίου 202017:14

Μόλις πριν από λίγη ώρα έφτασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου σε δεύτερο ξενοδοχείο της Ξάνθης, το οποίο μετέφερε 26 ακόμη νέους –επιπλέον των 72 που μεταφέρθηκαν προχθές στο πρώτο ξενοδοχείο- που σπουδάζουν στην Τουρκία και επαναπατρίστηκαν σήμερα κατεπειγόντως εν μέσω της κρίσης με τον κορονοϊό και της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα. 

Για την υποδοχή των φοιτητών είχε υπάρξει από νωρίς κινητικότητα από καθαρίστριες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ενώ λίγο αργότερα μετέβη κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και στη συνέχεια αφίχθη το λεωφορείο με τους φοιτητές. Στο σημείο προσήλθαν και οι οικογένειες αυτών ώστε να τους συναντήσουν πριν τα παιδιά απομονωθούν για το διάστημα που προβλέπει η καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Το Xanthipress χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, αξιοποιώντας τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ για την τήρηση αποστάσεων αλλά και για να μην παρεμποδίσει το έργο των Αρχών κατέγραψε βήμα-βήμα από απόσταση την διαδικασία υποδοχής των φοιτητών.  Στο σημείο υποδοχής και φιλοξενίας -και εν μέσω του πλήθους των φοιτητών που τίθενται σε καραντίνα- αναγνωρίστηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης φορώντας, βέβαια, την σχετική μάσκα και προκειμένου να υπηρετήσει την διαδικασία. 

Στο σημείο κατέφθασε και όχημα της ΓΓΠΠ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ προκειμένου να καλύψει τις πρώτες διατροφικές ανάγκες των φοιτητών.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr