Έκρηξη βλήματος σε άρμα στο Στρατόπεδο του Πετροχωρίου. Ελαφρύς τραυματισμός για δύο στελέχη !

10 Σεπτεμβρίου 201500:01

Αποκλειστικό: Ατύχημα μέσα σε άρμα μάχης Leopard 2 Ηel σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο στελεχών. 

Το ατύχημα σημειώθηκε μέσα στον πύργο του άρματος της 22 ΕΜΑ, όταν εξερράγη ο σωλήνας αποσυμπίεσης ενός βλήματος 105 χιλιοστών. Από τα αέρια που απελευθερώθηκαν τραυματίστηκαν στα χέρια τα δύο στελέχη, τα οποία μεταφέρθηκε στο 412 ΚΙΧΝΕ της Ξάνθης.

Είναι μια αρκετά σπάνια περίπτωση εμπλοκής του υλικού καθώς εξερράγη μόνο ο σωλήνας αποσυμπίεσης  με αποτέλεσμα να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις. Οι πιθανές βλάβες στο εσωτερικό του άρματος καθώς και οι συνθήκες του ατυχήματος θα εξεταστούν το πρωί της Πέμπτης ενώ στο Στρατόπεδο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Ταξίαρχος – Διοικητής της 25 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και ο Διοικητής της μονάδας .

Του περιστατικού έχει επιληφθεί η Στρατονομία της Ξάνθης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr