Εκπαίδευση και γυναικεία επιχειρηματικότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Ξάνθη

9 Ιουνίου 202121:07

Eκπαιδευτική επίσκεψη στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Pleteno» πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του Α’ Κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) συνοδευόμενοι από τους διδάσκοντές τους.

Πρόκειται για μία ομάδα νέων γυναικών από τον Κένταυρο της ορεινής Ξάνθη η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τόπο καταγωγής και διαβίωσής της. Πηγή έμπνευσής τους αποτελούν τα προϊόντα του τόπου, σε συνδυασμό με τη γνώση του παρελθόντος και την παράδοση. Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα  είναι το μεράκι,  η διάθεση για δημιουργία, πάντα με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το «Pleteno» μπορεί να προσφέρει: πλεκτά καλάθια, τσάντες, παντόφλες, αλλά και  βότανα του βουνού, γλυκά του κουταλιού, κ.λ.π.

Οι κυρίες του “Pleteno” επιφύλαξαν στην αποστολή του ΣΔΕ θερμή υποδοχή στον ζεστό τους χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, δίπλα στο ξενοδοχείο «Αγριανή» και προσέφεραν καφέ και χειροποίητα γλυκίσματα.

Στους εκπαιδευόμενους  μίλησε η κ. Αρετή Μποφιλίου, εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Ξάνθης και μέλος της ομάδας  γυναικών του «Pleteno» για τη δημιουργία της ομάδας αυτής, το σκοπό, τα προϊόντα που δημιουργεί, τους τρόπους που προσπαθεί να τα προωθήσει, ενώ έκανε και μια μικρή παρουσίαση γενικά για τις ΚΟΙΝΣΕΠ που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά πώς δημιουργούν υφαντά σε έναν παραδοσιακό αργαλειό και ακολούθησε συζήτηση, όπου τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος που μπορεί να παίξει η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι περιηγήθηκαν στη γύρω περιοχή και επισκέφθηκαν ένα πανέμορφο βυζαντινό γεφύρι σε μικρή απόσταση από το σημείο συνάντησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr