psifodeltia_xanthi_1

Εκλογές στις 17-6. Παίρνουν θέσεις μάχης τα κόμματα στην Ξάνθη

16 Μαΐου 201219:15

psifodeltia_xanthi_1Με ανάμικτα συναισθήματα βρίσκει η προκήρυξη των επαναληπτικών εκλογών τα κόμματα στην περιοχή. Με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και με προσδοκίες στα κόμματα της Αριστεράς, η επόμενη μέρα σημαίνει την έναρξη της νέας μάχης.


Ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καλιαμπάκας ανέφερε, μιλώντας στο XanthiPress.gr, ότι το κόμμα που πρωταγωνίστησε στις πολιτικές εξελίξεις, οριστικά κινείται στην επανίδρυση για τη δημιουργία ενιαίου κόμματος μέχρι τις εκλογές ενώ το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη θα διατηρήσει τη σειρά εκλογής της 6ης Μαίου και πίσω από τον βουλευτή του κόμματος Ζειμπέκ Χουσεΐν θα βρίσκεται η δεύτερη σε ψήφους Εβίτα Κεχαγιά. “Είναι μια ρευστή πολιτική κατάσταση” αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με μεγάλη δύναμη την προσπάθειά του για να ολοκληρώσει την ανατροπή του πολιτικού συστήματος που ξεκίνησεις στις 6 Μάη.

ΝΔ: Η χώρα χρειάζεται ασφάλεια

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δήλωση της Σούλας Ιακωβίδου, θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνο και εκφράζει την άποψη ότι μια κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. “Είναι μονόδρομος η προοπτική της ΟΝΕ” δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια. Σύμφωνα με τη Σούλα Ιακωβίδου το πρώτο μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που καταδίκασε τη χώρα αλλά υπάρχουν προοπτικές ρεαλιστικές, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει η ΝΔ του Α. Σαμαρά.

ΠΑΣΟΚ: Επιβάλλεται ανασυγκρότηση

Ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας, από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι παρά το πολύ άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να παλεύει για το καλό της χώρας και όχι το καλό του κόμματος. Θεωρεί ότι η χώρα κινδυνεύει αυτή τη στιγμή, εν μέσω μιας κρίσιμης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας. Χαρακτηρίζει σεβαστό το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου αλλά επισημαίνει ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ οφείλει να συνεχίσει την προσπάθειά τους. Άλλωσε, όπως ανέφερε, αναχώρησε για την Αθήνα, αφού ως γνωστόν υπάρχει διαδικασία ανασύστασης όλων των οργάνων του από τον Ε. Βενιζέλο. Επιβάλλεται ανασυγκρότηση όλου του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς” επισημαίνει ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας.

ΔΗΜΑΡ: Να αξιολογηθούν όλες οι δυνάμεις για τις πράξεις τους

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ Ο Κώστας Δέλκος ενόψει τον εκλογών ζητά να αξιολογηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για ό,τι έκαναν και για όσα δεν έκαναν. ” Στη διάρκεια των 10 ημερών που μεσολάβησαν από τις εκλογές ειπώθηκαν όλα. Ελάχιστα όμως έγιναν από αυτά που απαιτούν οι συνθήκες της χώρας μας. Οδεύουμε πια προς τις εκλογές και ως Δημοκρατική Αριστερά πιστεύουμε ότι πράξαμε ό,τι μπορούσαμε για να δοθεί διέξοδος στη βάση των αποτελεσμάτων που ανέδειξαν οι κάλπες”. αναφέρει ο Κώστας Δέλκος.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν τις πολιτικές δυνάμεις για ό,τι έπραξαν το τελευταίο διάστημα αλλά και για όλα αυτά που δεν θέλησαν να καταλάβουν και να πράξουν προτάσσοντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μαζί με το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών , την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, με αλλαγή πορείας, να αξιολογηθεί όχι μόνο τι λέει ο καθένας αλλά και η αξιοπιστία του ως προς το τι και πως είναι διατεθιμένος να υλοποιήσει” είπε και κατέληξε ότι η  η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, ενισχυμένη, ώστε να συμβάλει αποφασιστικά σε θετικές εξελίξεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr