Έκλεισε νωρίτερα το κολυμβητήριο για Χριστούγεννα. Ολιγωρία στο Δήμο αποδίδει ο Ποσειδώνας – Εξασφαλισμένο το πετρέλαιο για το 2014

13 Δεκεμβρίου 201320:10

Νωρίτερα του προγραμματισμένου έκλεισε το κολυμβητήριο της Ξάνθης πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η αιτία είναι δημιουργήθηκε κενό στην προμήθεια πετρελαίου, με αποτέλεσμα το νερό της πισίνας, να κρυώσει και οι σύλλογοι να αναγκαστούν να διακόψουν τα μαθήματα μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Πρόεδρος του «Ποσειδώνα» Γιώργος Κόκκινος, σε δηλώσεις του αποδίδει ολιγωρία στο Δήμο Ξάνθης λέγοντας ότι ενώ στις 6 Δεκεμβρίου προμηθεύτηκαν πετρέλαιο όλοι οι αθλητικοί χώροι, στο Κολυμβητήριο αυτό έγινε στις 10 του μήνα και μετά από αρκετές παρακλήσεις, μπήκαν 1.000 λίτρα αντί για τα 2.000 που είχαν υποσχεθεί και έτσι δεν μπόρεσε να κρατηθεί ζεστό το νερό, μέχρι να γίνει και η προμήθεια των 5.000 λίτρων από την Περιφέρεια .Μέχρι τότε το Κολυμβητήριο θέρμαιναν οι ίδιοι οι Σύλλογοι.

Πάντως, μετά την επαναλειτουργία του, στη λήξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών υπάρχει εξασφαλισμένη επάρκεια πετρελαίου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά απλώς η πισίνα έκλεισε μια εβδομάδα νωρίτερα . Παράλληλα , σημειώνει ότι οι συνδρομές που έχουν καταβληθεί για το μήνα Δεκέμβριο θα συμψηφιστούν με τις επόμενες και θα χαθούν χρήματα από τους γονείς και τους άλλους χρήστες.

Τέλος, όπως αναφέρει ο Μανώλης Φανουράκης, μέσα σε 40 μέρες υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του προσωρινού φράγματος, το οποίο θα μετατρέπει την πισίνα σε 25άρα και θα μειώσει αισθητά το κόστος θέρμανσης του νερού, κάνοντας βιώσιμη τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr