Εκλέχτηκε το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

5 Μαρτίου 201718:32

Εκλέχτηκε το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Νέος Πρόεδρος ο Σωτήρης Μποταΐτης.

Όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται αφενός για το Προεδρείο του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειάς, αφετέρου για μια Επιτροπή με πολύ σημαντικό και κρίσιμο ρόλο.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε “Συγχαίρω τα νέα μέλη του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής και τους εύχομαι καλή δύναμη και καλό έργο στα νέα τους καθήκοντα.
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία – όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας.»

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και ανέδειξε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Σωτήριο Μποταΐτη.

Αντιπρόεδρος και Γραμματέας αναδείχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου και Ξάνθης κκ. Σταύρος Καβαρατζής και Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστα.

Επίσης, νέα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία οι:
1. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος
2. Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου
3. Κωνσταντίνος Εξακουστός
4. Μετίν Μουσταφά
5. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
6. Φώτιος Καραλίδης
7. Αρχέλαος Γρανάς
8. Παντελής Λασκαρίδης

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία οι:
1. Ελεονώρα Μοσχοφίδου-Βλάχου
2. Σταύρος Τσολάκης
3. Αθανάσιος Αραμπατζής
4. Γεωργία Χειράκη
5. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ
6. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης
7. Ριτβάν Κοτζά Μουμίν
8. Γεώργος Ζιμπίδης

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να οριστεί ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr