Εκκλησία του 5ου αιώνα βγάζει στο σφυρί τούρκος μαραγκός

14 Ιουλίου 201310:00

Κτίσμα στην πόλη Μάρντιν που για χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, εντοπίστηκε πως είναι εκκλησία που χτίστηκε τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου κτίσματος ανήκει στον μαραγκό Ιμπραήμ Ατζούν ο οποίος σκέφτεται να το πουλήσει αν δοθεί το τίμημα που αξίζει.

Ο 78 ετών ιδιοκτήτης της εκκλησίας αυτής που βρίσκεται σε πλάγιο δρόμο κοντά στην 1η λεωφόρο, ανέφερε ότι το κτίσμα αυτό το αγόρασε ο μπαμπάς του για… αποθήκη και επιχείρηση και του το κληρονόμησε.

Ο Ατζούν ανέφερε πως δεν ξέρει από ποιόν το αγόρασε το κτίσμα ο πατέρας του και υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζαμε πως ήταν εκκλησία. Πρόκειται για πολύ παλιό κτίσμα. Ένα από τα πιο παλιά κτίρια του Μάρντιν. Την εκκλησία την χρησιμοποιούμε για αποθήκη. Όταν το καταχωρήσαμε μάθαμε πως επρόκειτο για εκκλησία. Μόνο οι Ασσύριοι ξέρανε πως ήταν εκκλησία».

Ο γιός του ο Ομέρ Ατζούν είπε ότι «εάν οι παππούδες του ήξεραν πως ήταν εκκλησία δεν θα το έπαιρναν». Λέγεται πως μια πόρτα μέσα από την εκκλησία πήγε στο μοναστήρι Ντεϊρουλζαφαράν και μία στο κάστρο. Υπήρχε τούνελ. Χρειάζεται να γίνουν εργασίες. Ο Ατζούν ανέφερε τέλος ότι υπάρχουν άτομα που θέλουν να το αγοράσουν για να το αξιοποιήσουν στον τουρισμό.

Γ.Κοκ.

Πηγή : newpost.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr