Εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ για την Ημέρα της Γυναίκας

9 Μαρτίου 201417:58

Πραγματοποιήθηκε στις 7μ.μ. η κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ), του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ στα πλαίσια του αγωνιστικού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8ης Μάρτη).

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, στην κεντρική ομιλία,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης Βούλα Μαχαιρίδου απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νεολαίες και γενικότερα στον Εργαζόμενο Λαό για σύγκρουση με την Ε.Ε. και τις πολιτικές που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τονίστηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και  η θέση ανισοτιμίας στην οποία αναγκάζονται να βρίσκονται καθημερινά. Έχοντας φορτωμένες στις πλάτες τους και τα οικιακά βάρη πέρα από τα εργασιακά, η εκμετάλλευση και η καταπίεση της βαρβαρότητας της εφαρμοζόμενης πολιτικής , τα ανύπαρκτα βοηθήματα για τον τοκετό και τη φροντίδα των παιδιών που είναι μόνο μερικά παραδείγματα  της καθημερινής κόλασης των γυναικών των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Η λύση βρίσκεται στη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, θα διεκδικήσει την αποδέσμευση από τα αντιλαϊκά δεσμά της ΕΕ και θα φέρει το λαό στην εξουσία , αφέντη του πλούτου που παράγει ο ίδιος με το μόχθο του.

Ακολούθησε θεατρικό με θέμα “Τι γιορτάζεις σήμερα μαμά”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr