Εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

10 Οκτωβρίου 201613:11

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης , η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης για την 15η Οκτωβρίου, ημέρα αναφοράς στο Λευκό Μπαστούνι που στηρίζει, οδηγεί και ανοίγει το δρόμο στα τυφλά άτομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης.

“Με μεθοδευμένες αλλά και με απλές κινήσεις από το χέρι του χρήστη το ΛΕΥΚΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ανιχνεύει το δρόμο, βρίσκει και παρακάμπτει τα εμπόδια και φτάνει στον προορισμό του.

Αποτελεί σήμα κατατεθέν της τυφλότητας, δίνει το αίσθημα της αυτονομίας και της μη εξάρτησης από φυσικό συνοδό.

Είναι ευρείας και μεγαλύτερης σημασίας η έννοια του λευκού μπαστουνιού.

Σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που πρέπει να επιδείξει η Πολιτεία και η κοινωνία απέναντι στα άτομα που στερούνται την πολυτιμότερη αίσθηση που είναι η όραση.

Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε
Από όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τα έργα και τη βελτίωση της δόμησης της πόλης σύμφωνα με το νέο πολεοδομικό κανονισμό, σωστή προσβασιμότητα παντού, εύλογες κατασκευές στα σχολεία της ειδικής εκπαίδευσης αλλά και σε όλους τους δημόσιους χώρους για την πρόσβαση των τυφλών ατόμων αλλά και των ατόμων με προβλήματα όρασης.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Από τους συνδημότες μας σεβασμό, προσοχή και ευαισθησία στους ανθρώπους αυτούς που έχουν ίσα δικαιώματα και απόλυτη ανάγκη συμμετοχής σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Το ΛΕΥΚΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ για να εκτελέσει το σκοπό του χρειάζεται προσβασιμότητα, ελεύθερες τις κίτρινες λωρίδες όδευσης των τυφλών, όχι εμπόδια στο δρόμο του.

Η παρουσία του Λευκού Μπαστουνιού στην καθημερινή ζωή της πόλης σημαίνει πρόοδο συμμετοχής των ευαίσθητων αυτών ανθρώπων στη ζωή και ευαισθησία όλης της κοινωνίας.” , καταλήγει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr