Εκδήλωση στο Δημοκρίτειο-Αναγόρευση του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνη Κουνάδη σε επίτιμο καθηγητή

18 Νοεμβρίου 201820:23

Την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, η τελετή αναγόρευσης  σε επίτιμο καθηγητή τη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, του κ. Αντώνη Κουνάδη, πρόεδρου τη Ακαδημίας Αθηνών.

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης  και στην συνέχεια ο κοσμήτωρ της Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης  θα αναγνώσει  τα σχετικό ψήφισμα  αναγόρευσης  του κ. Κουνάδη σε επίτιμο καθηγητή, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος πολιτικών μηχανικών κ. Αν. Ελένας  θα αναγνώσει το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης  του τμήματος, σχετικά με την ως άνω αναγόρευση. Και τέλος,  ο ομότιμος καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Εμ. Γδούτος,  θα μιλήσει  για την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του τιμωμένου στις επιστήμες.

Στη συνέχεια,  ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κουνάδης,  θα προβεί σε αντιφώνηση  εκφράζοντας τις ευχαριστίες του  για τις  ομόφωνες αποφάσεις  του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και της Συγκλήτου σχετικά με την αναγόρευση του σε επίτιμο καθηγητή, σε αναγνώριση  της συμβολής του  στην επιστημονική περιοχή της Θεωρητικής και Εφηρμοσμένης Μηχανικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί,  ότι ο κ. Κουνάδης  πριν από 12 χρόνια  είχε αναγορευθεί από το ίδιο τμήμα σε  επίτιμο διδάκτορα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr