«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

28 Σεπτεμβρίου 201312:07

Για την εμπλοκή τους σε «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο φάκελος με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή θεωρείται πλήρης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποδίδει στο 9σέλιδο πόρισμά του ηγετικό ρόλο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο, και σε βουλευτές του κόμματος.

Καταλυτικό ρόλο στην έρευνα έχουν παίξει οι συνομιλίες μεταξύ μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που έχουν καταγραφεί, όπως προέκυψε, από νόμιμες συνακροάσεις

Στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη περιγράφεται η δομή, λειτουργία και ιεραρχία «εγκληματικής οργάνωσης».

Η μόνη πράξη που αποδίδει το πόρισμα σε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ενδεικτικά, αναφέρονται περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονίας, από μέλη της ΧΑ.

Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» (ή στοιχειοθετείται) από συνομιλίες, στις οποίες ακούγονται βουλευτές της ΧΑ να συνομιλούν μεταξύ τους για συγκεκριμένα περιστατικά βίας.

Αυτές οι συνομιλίες έφτασαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χειρίζεται την υπόθεση, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν, προέκυψαν από δέκα συγκεκριμένες δικογραφίες, που αφορούν ανθρωποκτονίες και βαριά περιστατικά, οι οποίες θεμελιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Έχουν γίνει περισσότερες από 300 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς υπάρχουν στοιχεία που τους συνδέουν με ανθρώπους της νύχτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών.

«Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, η οποία άνοιξε το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν ότι κάποιες από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που έχουν δώσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση, πρώην μέλη της ΧΑ.
πηγή: www.prothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr