Αναλαμβάνουν την πρώτη Σεπτέμβρη οι νέες Δημοτικές Αρχές. Τι προβλέπεται για αριθμό και θητεία των Αντιδημάρχων

10 Αυγούστου 201421:45

Την πρώτη Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές και η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2019.

Το υπουργείο Εσωτερικών με πολυσέλιδη εγκύκλιο που αποστέλλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας δίνει αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με σειρά ζητημάτων για την ορκωμοσία των νέων αιρετών, την εγκατάσταση των νέων αρχών και την εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων. Σε αυτή εξειδικεύονται αρκετά ζητήματα για την πρώτη πλήρη θητεία του Καλλικράτη, όπως η εκλογή των Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια και οι ορισμοί των Αντιδημάρχων με βάση διάφορα κριτήρια, όπως τα πληθυσμιακά.

Θεωρητικά η θητεία του κάθε Αντιδημάρχου δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2,5 ετών. Όμως η ίδια η εγκύκλιος γίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση να αντικαταστήσουν κάποιον αντιδήμαρχο και πριν τα 2,5 χρόνια, άρα η διάρκεια της θητείας φαίνεται πως δεν είναι δεσμευτική. Επίσης αν κάποιος αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, η διαγραφεί από την παράταξη, παύει αυτόματα να είναι Αντιδήμαρχος !

 Ο μέγιστος αριθμός Αντιδημάρχων

Κατά τα άλλα ο μέγιστος αριθμός Αντιδημάρχων για τους 4 Δήμους της Ξάνθης είναι ο εξής;

Ξάνθης 6

Αβδήρων 4

Μύκης 4

Τοπείρου 3

 Τέλος, οι αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνουν την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr