eystratiou_mpampis

Aποχώρηση Χ. Ευστρατίου, καταγγελίες και μικρή συμμετοχή

5 Μαΐου 201108:40

eystratiou_mpampisΣτην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χ. Ευστρατίου ο οποίος ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές που διεξάγονται στο πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζομένων στην Π.Ε. Ξάνθης, κατηγορώντας κομματικές δυνάμεις ότι έχουν δυναμιτίσει την προσπάθειά του για κάθοδο ανεξάρτητου, ενιαίου ψηφοδελτίου.

Η κίνηση αυτή του συνδικαλιστή που ηγείται του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ σημαίνει και αποχώρησή του από το δευτεροβάθμιο όργανο, μετά τη λήξη τς θητείας του το 2013.

Μικρή συμμετοχή

Οι εκλογές διεξήχθησαν στο υπόλοιπο της μέρας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσήλθαν και ψήφισαν 57 από τα 200 εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου και υπήρξαν και αρκετά άκυρα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον Χ. Ευστρατίου ως “διαμαρτυρία των εργαζομένων-μελών που ζητούν ενιαίο, ανεξάρτητο και ακόμμάτισμο ψηφοδέλτιο, τουλάχιστον στα πρωτοβάθμια σωματεία.”

Ανακοίνωση Ευστρατίου

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ  αναφέρει:

«Νιώθοντας μεγάλη ανάγκη να σε ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης από διάφορους εμπνευστές, οι οποίοι προσπαθούν να επηρεάσουν την εξέλιξη των αρχαιρεσιών μας, που πραγματοποιούνται σήμερα 5 Μαΐου και μη έχοντας άλλο τρόπο επικοινωνίας μαζί σου, προέβη στην σύνταξη αυτής της επιστολής.

Πιστεύοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά για όλους μας, πρότεινα εδώ και πολύ καιρό την δημιουργία ενός ενιαίου και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου όπως άλλωστε κάναμε τόσα χρόνια ως Νομαρχία και το οποίο θα εκπροσωπούσε πρόσωπα και όχι κόμματα και φυσικά σε αυτό θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής άπαντες οι συνάδελφοι χωρίς όμως ο ένας να κρίνει και να συκοφαντεί τον άλλον, πριν ακόμη κατεβούμε σε εκλογές, μια και ο μόνος κριτής είναι η δική σου αρνητική ή θετική ψήφος.

Αυτό το διάστημα που εμείς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα έχουμε γίνει στόχος, πρέπει να αφήσουμε στο πλάι τις πολιτικές μας ταμπέλες και να δείξουμε σε όλους, ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά απεναντίας έχουμε πολλά που μας ενώνουν, άλλωστε εμείς, ως υπάλληλοι της ΠΑΜΘ το τελευταίο διάστημα ζούμε με τον φόβο των μετακινήσεων στην Κομοτηνή και για αυτόν τον λόγo πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ενωμένοι, ώστε να εκλέξουμε ικανούς συναδέλφους, οι οποίοι θα μας υπερασπιστούν συνδικαλιστικά όταν έρθει αυτή η δύσκολη για εμάς ώρα.

Δυστυχώς όμως διάφορες κομματικές δυνάμεις προσπάθησαν και κατάφεραν να διασπάσουν αυτήν την ενότητα στιγματίζοντας με κομματική ταμπέλα κάθε έναν από εμάς, λέγοντας ψέματα σε διάφορα Μ.Μ.Ε., λασπολογώντας και υβρίζοντας όποιον θεωρούσαν αντίπαλό τους. Φυσικά έτσι προσπαθούν να διοικήσουν τον σύλλογο με το γνωστό τρόπο του «διαίρει και βασίλευε», βάλλοντας το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που υπήρχε – το οποίο ήταν ανοιχτό σε όλους αυτούς –  λέγοντας ότι είναι κομματικό, χαρακτηρίζοντας φυσικά έτσι και τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό, γνωρίζοντας όμως οι ίδιοι εκ τον προτέρων ότι αυτά τα άτομα ουδέποτε έχουν δημοσιοποιήσει τις πολιτικές τους αντιλήψεις και απόψεις στον εργασιακό τους χώρο.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο συνάδελφοι να πιέζουν συναδέλφους, ώστε να αποχωρήσουν από το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, συνάδελφους που ήθελαν να συμμετέχουν στα κοινά για το καλό όλων μας.

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν αρνήθικα ότι ανήκω σε έναν πολιτικό χώρο, αλλά ούτε και ποτέ πίεσα συνάδελφο να έρθει σε αυτόν παρά την θέληση του, πράγμα το οποίο τώρα συμβαίνει με συναδέλφους, οι οποίοι είτε πιεζόμενοι τηλεφωνικά από τρίτους, είτε αγανακτισμένοι από συμπεριφορές άλλων συναδέλφων, οι οποίοι εσκεμμένα τους κόλλησαν κομματικές ταμπέλες, τους συκοφάντησαν και τους λασπολόγησαν επί προσωπικού, αποχώρησαν από το ανεξάρτητο και ενιαίο ψηφοδέλτιο αγανακτισμένοι και πικραμένοι.

Συνάδελφε εγώ έθεσα την υποψηφιότητα μου σε ένα ενιαίο ψηφοδελτίου όχι σαν κομματικό στέλεχος, που κερδίζοντας μια θέση θα την έδινε σαν λάφυρο νίκης στο κόμμα που εκπροσωπεί, αλλά σαν ένας απλός εργαζόμενος ο οποίος ενδιαφέρεται για το μέλλον του συλλόγου και πονάει για τα προβλήματα των συναδέλφων. Άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές στήριξα με όση δύναμη είχα άτομα, με γνώμονα την ικανότητα τους και όχι την κομματική τους ταμπέλα.

Αντίθετα όμως τώρα κάποιοι συνάδελφοι, θέλοντας να πολώσουν καταστάσεις, δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, κατεβάζοντας έτσι ένα δεύτερο καθαρά κομματικό το οποίο είναι μεν καλά καμουφλαρισμένο, αλλά δεν είναι ανεξάρτητο.

Συνάδελφε, στην ζωή μου έχω μάθει να υπηρετώ αξίες, οι οποίες είναι ανώτερες από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν πρώτα εμάς τους ίδιους και μετά τους συναδέλφους.

Τελειώνοντας και έχοντας βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι σου θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν θα συμμετάσχω στις εκλογές, ούτε ως υποψήφιος αλλά ούτε και ως ψηφοφόρος. Καλώ λοιπόν όλους τους εργαζομένους και όλους τους υγιείς συνδικαλιστές, να μην συμμετέχουν στην σημερινή κωμωδία που λέγεται εκλογές.

Συνάδελφε πριν πας στην κάλπη σκέψου; Θα γίνεις και εσύ συμμέτοχος σε ένα σύστημα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

Αναρωτήσου όταν εσύ απεργούσες πού ήταν κάποιοι άλλοι, που παίρνανε άδεια ώστε εσύ να πιστεύεις ότι και αυτοί απεργούν.

Σκέψου ποιοι διαλέγουν σε ποιες υπηρεσίες και επιτροπές θα τοποθετηθούνε, όταν εσύ κινδυνεύεις να μετακινηθείς στην Ροδόπη.

Απογοητευμένος από κινήσεις συναδέλφων οι οποίοι προσπαθούν να μας διχάσουν αλλά και να σπιλώσουν ακόμη και προσωπικότητα κάποιων σου λέω με φωνή αγανάκτησης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr