Ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης για άνεργους σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Καβάλα και Έβρο

18 Νοεμβρίου 201608:30

Σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Καβάλα, και Έβρο παραμένουν ανοιχτές αυτήν την περίοδο οι περισσότερες θέσεις ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης –πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1000 άνεργους νέους 18-24 ετών, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Περισσότεροι από 2.000 νέοι, προερχόμενοι και από τις πέντε περιφέρειες του Βορειοελλαδικού τόξου (Δυτική Μακεδονία – Κεντρική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Ήπειρο και Θεσσαλία) έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα edu.sepve.org.gr που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΠΒΕ προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες σε web development, mobile development, cloud computing, digital marketing, web design, robotics, e-commerce, αντικείμενα κατάρτισης, που προσφέρουν στην συνέχεια τη δυνατότητα απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Ωστόσο κι ενώ στις περισσότερες από τις 24 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, η ροή των αιτήσεων συμμετοχής εξελίσσεται αντίστοιχα με τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην περιοχή (ή και σε ορισμένες όπως πχ στην Δράμα ή στην Καρδίτσα ξεπερνούν τα τοπικά στατιστικά ποσοστά της ανεργίας), στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου, ο έως σήμερα αριθμός υποβολής των αιτήσεων δεν θεωρείται επαρκής για τα δεδομένα του προγράμματος.

Οι άνεργοι νέοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων έχουν έτσι, και για λίγες ακόμη ημέρες, την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΕΠΒΕ για να καλύψουν τις θέσεις κατάρτισης κι απασχόλησης που προσφέρονται για την ηλικιακή αυτή ομάδα των 18-24 ετών.

Επιδιώκοντας την ίση κατανομή, ανά περιφέρεια, των ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων, ο ΣΕΠΒΕ έχει παρατείνει την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο edu.sepve.org.gr για τους ανέργους, αλλά και για τις επιχειρήσεις Πληροφορικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Ο ΣΕΠΒΕ καλεί άνεργους νέους-ες ηλικίας 18-24 ετών και επιχειρήσεις Πληροφορικής κυρίως από τις Περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος edu.sepve.org.gr

Οι άνεργοι νέοι που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπολογίσουν ότι οι 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, που θα παρακολουθήσει ο κάθε άνεργος-ωφελούμενος επιδοτούνται προς 5 ευρώ την ώρα. Οι 260 ώρες πρακτικής κατάρτισης, σχετικές με τα αντικείμενα του προγράμματος σε επιχειρήσεις της Περιφέρειάς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επιδοτούνται με 3 ευρώ την ώρα, ενώ σε όλο το διάστημα λειτουργίας του προγράμματος καλύπτονται παράλληλα και οι ασφαλιστικές εισφορές τους.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα κατάρτισης (web development, mobile development, cloud computing, digital marketing κτλ) συμπεριλαμβάνονται στον ενδεικτικό κατάλογο των δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr