Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου για τη Συναυλία με Θανάση

14 Απριλίου 201422:20

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης  εκφράζει την ευαρέσκειά του και το δημόσιο έπαινο σε όλους τους συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης  «…ηχοχρωματίζοντας 16ος χρόνος με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου». Η μουσική φαντασμαγορία που το κοινό της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να απολαύσει στις 9 Απριλίου 2014 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο είναι αποτέλεσμα της εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των εκπαιδευτικών, μαθητών και αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας που, παρά τις αντίξοες συνθήκες (ακατάλληλη κτιριακή υποδομή του χώρου που φιλοξενεί το σχολείο, δυσκολίες στη μεταφορά των μαθητών, ελλιπής στελέχωση και μη έγκαιρη πρόσληψη σε διδακτικό προσωπικό), επιδεικνύουν αξιοζήλευτη διάθεση, ευθύνη και σθένος για την ανάδειξη ενός ποιοτικού και ανοικτού στην κοινωνία σχολείου.

Τα εύσημα του Συλλόγου μας απονέμονται επίσης στο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Ιωάννη Κακάρα για την εμπνευσμένη και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει για να εμπλουτίσει τις ποιοτικές εμπειρίες των μαθητριών/μαθητών του σχολείου μας καθώς και για τη διαμόρφωση ενός μορφωσιογόνου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου απέδειξε πως, εκτός από το πολύπλευρο καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει ως δημιουργός, παραμένει το πρότυπο του πολίτη που με την κοινωνική του ευαισθησία και το δημόσιο ήθος του παρέχει σταθερή αξιακή αναφορά για τη νεολαία μας. Η οργάνωση της εκδήλωσης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ευγενική χορηγία του Κοινωνικού Κέντρου Σταύρος Χαλιορής που στηρίζει τις διαρκώς όλες τις προσπάθειες μας για τη δημόσια κατανόηση, εκτίμηση και απόλαυση της τέχνης και του δημιουργικού έργου των καλλιτεχνών. Επίσης ευχαριστούμε και τον χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης το Ράδιο Ξάνθη 93.5.

Ανάλογες εκδηλώσεις φέρουν την ευδιάκριτη δυνατότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας, (μαθητριών/μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, κοινωνικών φορέων), να αναπτύξει ως συλλογική δράση την αναγκαία συναίνεση σε κοινούς παιδαγωγικούς στόχους προς όφελος της κοινωνίας. Ευελπιστούμε πως με τη συνδρομή όλων των συντελεστών της σχολικής κοινότητας θα ανταποκριθούμε με επιτυχία και στην πρόκληση της οργάνωσης του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ. Ξάνθη: “Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων” στις 28-29-30 Απριλίου 2014. Γι αυτό καλούμε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν στη δημόσια πρόσκληση που απευθύναμε και να σταθούν συνδιαμορφωτές στην κοινή προσπάθεια  αλλαγής του προσανατολισμού του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και σύνδεσής του με τον ιστορικά δικαιωμένο ρόλο του για διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, αλλά και ως δυνατότητας για να οργανώσουμε με ποιοτικές και καινοτομικές προτάσεις το αναπτυξιακό πρότυπο της περιοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr