ΕΕ: Σε άνοδο η εμπορία ανθρώπων

6 Μαΐου 201319:00

Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (GRETA), σε έκθεσή της που δίδεται σήμερα στην δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της Πολωνίας για την σημειωθείσα άνοδο στην εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στη χώρα.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η ποινικοποίηση της εμπορίας ανθρώπων στην Πολωνία τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Σεπτέμβριο του 2010 και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του αριθμού εκείνων που αναγνωρίζονται ως θύματα του τράφικινγκ και του αριθμού εκείνων που δικάζονται και καταδικάζονται για την συμμετοχή τους στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι εντοπίζονται, με ορθό τρόπο, όλα τα θύματα των κυκλωμάτων του τράφικινγκ και θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ανησυχητική άνοδο που παρουσιάζουν στην Πολωνία τα κρούσματα εμπορίας ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, τονίζεται στην έκθεση.

Με την έκθεσή της η GRETA καλεί τις αρχές της Πολωνίας να διευκολύνουν τα θύματα του τράφικινγκ να διεκδικούν αποζημιώσεις και να ενταθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή : enikos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr