ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ: Φοροδιαφυγή; Είμαστε συνυπεύθυνοι, από γενιά σε γενιά.

10 Οκτωβρίου 201513:46

Είμαι καταστηματάρχης στην Ξάνθη και βλέπω την επιχείρηση μου να μαραζώνει μέρα με την μέρα. Ο κόσμος θεωρεί ότι τα προϊόντα μου είναι ακριβά, και μου γυρνάει την πλάτη.

Έτσι όπως έχουν φθάσει τα πράγματα ο κόσμος περνά με τα λίγα και καλά. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο στην πόλη μας, το πρόβλημα βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Θα μου πείτε πολλά είναι πως θα αντέξουν; Θα σας απαντήσω ότι καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός. Και ο ανταγωνισμός βοηθάει τον καταναλωτή πάντα. Ρίχνει τις τιμές , φέρνει ποιοτικότερο προϊόν προς πώληση και γενικά υπάρχει πληθώρα επιλογών. Εδώ μπαίνει ο όρος αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι τριγύρω μας, μας περικυκλώνει. Ο υπάλληλος γραφείου , ο διανομέας, ο εργαζόμενος σε εργοστάσιο δεν θα το καταλάβει ποτέ. Ο επιχειρηματίας όμως, αυτός που εργάζεται σε μαγαζιά θα καταλάβει τι είναι να σε πολεμούν με αθέμιτα μέσα. Οι λαϊκές , τα παζάρια, οι μικροπωλητές και οι διάφοροι με τα αυτοκίνητα τους που βγαίνουν στο δρόμο, κάνουν κακό στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Μπορείς να δεις τα πάντα, από ρούχα, παιχνίδια, φρούτα-λαχανικά εως και όσπρια, τσίπουρα-κρασιά και ότι μπορείς να φανταστείς. Όλα αυτά χωρίς να πληρώνεται κανέν ΦΠΑ. Όλα αυτά παρανόμως και με την φοροδιαφυγή να φτάνει στα ύψη. Όλα αυτά με την δικιά μας ανοχή σαν άνθρωποι, αλλά και ευθύνη. Ο άνθρωπος πάντα κοίταζε το συμφέρον του και γιαυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Αλλά βλέπετε τι γίνεται μπροστά μας; Μας κόβουν συντάξεις, μισθούς, όλα παίρνουν την ανηφόρα.

Όμως εμείς θέλουμε το φθηνό, θα τρέξουμε στις λαικές τις μέρες που έχει και μετά θα πάμε να πιούμε τον καφέ μας στο καφενείο και να βρίσουμε τους μεγάλους πολιτικούς που μας έφθασαν σε αυτό το χάλι. Εμείς όμως πριν λίγα λεπτά αγοράσαμε στην τα πράγματα μας. Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αυτό νομιμοποιήθηκε από το τίποτα.  Βγαίνουν και φωνάζουν για πάταξη  φοροδιαφυγής στην κυβέρνηση, αλλά κανένας δεν θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο εκεί που πρέπει.

Με λίγα λόγια κλείνοντας θεωρώ πως είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό εδώ το χάλι, και τον άνθρωπο που έχει το συνήθειο να ζει και να κατηγορεί τους άλλους , δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Αυτό περνάει από γενιά σε γενιά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr