ΕΔΕ ζήτησε ο Μ. Βοριδης μετά τις καταγγελίες για ελαττωματικά αναλώσιμα στο νοσοκομείο της Ξάνθης

14 Νοεμβρίου 201410:34

Την Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μετά από καταγγελίες του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρη Αδαμίδη για επικίνδυνα αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται ακόμα και σε νεογνά.

Οι καταγγελίες που έγιναν από τον Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης  σε συνέδριο συλλόγων ασθενών στην Αθήνα, αφορούν σε ελαττωματικά κλιπς που συγκρατούν τον ομφάλιο λώρο, τρύπια γάντια και ελλατωματικούς ουροσυλλέκτες.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που είχε ξεσπάσει το 2011 και είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο και είχε οδηγήσει και σε πειθαρχική δίωξη για το Γιατρό, από την οποία απαλλάχτηκε, στη συνέχεια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Αδαμίδη στο νοσοκομείο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν προκύπτει ακόμη κάποια επίσημη απάντηση αλλά αφήνεται να εννοηθεί ότι η υπόθεση των ελαττωματικών υλικών δεν είναι κάτι που αγγίζει τη σημερινή κατάσταση, ενώ η διερεύνησή της έχει ολοκληρωθεί στο παρελθόν

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr