ΕΑΣ Ξάνθης: Απολύονται την Παρασκευή οι υπάλληλοι που δεν δέχονται ατομική σύμβαση !

27 Μαρτίου 201411:06

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που προκύπτει από τις εργασιακές εξελίξεις στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών καθώς με απόλυση απειλούνται οι εργαζόμενοι που δεν δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, όπως ζητά η Διοίκηση.

Από το σύνολο των 25 υπαλλήλων της ΕΑΣ Ξάνθης, 9 δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. 4 από αυτούς βρίσκονται πολύ κοντά στη σύνταξη και δεν είχαν επιπτώσεις, 3 από αυτούς καλύπτονται από τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και δεν αλλάζει η εργασιακή τους σχέση.

Οι άτυχοι είναι 2 εργαζόμενοι, στους οποίους ανακοινώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. να τους απομακρύνει εφόσον δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Μάλιστα, η απομάκρυνση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα γίνει μέσω της κατάργησης των τμημάτων στα οποία υπηρετούν.

Καταστροφικές συνέπειες για τη σύνταξή τους

Πρόκειται για δύο εργαζόμενους με υπηρεσία σχεδόν 25 χρόνων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, σχετικά κοντά στη σύνταξη, οι οποίοι στην περίπτωση που δεχτούν να υπογράψουν ατομική σύμβαση θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες στις συντάξιμες αποδοχές τους, οι οποίες θα μειωθούν κάτω από το μισό  !

Η εξέλιξη έχει αναστατώσει τις οικογένειες των εργαζομένων ενώ προξενεί εντύπωση η σκληρότητα με την οποία η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους  καθώς ενημερώθηκαν ότι εντός ελάχιστων ημερών απολύονται αν δεν δεχτούν τους όρους της Διοίκησης !

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr