«ΕΑΜ» ο νέος πολιτικός σχηματισμός Λαφαζάνη στις εκλογές;

20 Αυγούστου 201522:23

Το ακριβές όνομα του νέου σχηματισμού είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Σε αυτό, κατά πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί να συμμετέχουν όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ακόμη και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Στρατούλης ανέλαβε εκ μέρους της «Αριστερής Πλατφόρμας» να ανακοινώσει ότι προχωρούν σε συγκρότηση νέου κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτήρα Εκλογικού Μετώπου και θα στηρίζεται στο «Όχι» του Δημοψηφίσματος.

«Οι δυνάμεις του υπερήφανου «Όχι» στο δημοψήφισμα θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά στις εκλογές, εφόσον προαναγγελθούν εκλογές. Θα υπάρξει Μέτωπο αντιμνημονιακό, με δυνάμεις και μέσα και έξω από τον Σύριζα», είπε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση αν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας», ώστε να συγκροτήσουν την τρίτη πολιτική δύναμη της Βουλής, ο κ. Στρατούλης δεν το διέψευσε. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει χαμογελώντας «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, και όπως ξέρετε έχουμε ακόμα Αύγουστο».

imerisia.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr