sokratis_diloseis

Eπίθεση Σωκράτη Ξυνίδη σε Παυλίδη για Ραμσάρ

29 Αυγούστου 201015:42

sokratis_diloseisΕπίθεση στο Νομάρχη Ξάνθης για την πρόσφατη δήλωσή του γύρω από τη νέα οριοθέτηση της συνθήκης Ραμσάρ έκανε ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

 Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τον τρόπο που έγινε η τελευταία ρύθμιση της ζώνης καθώς επίσης και τα για το γεγονός ότι κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρατηρήθηκε στασιμότητα στα ζητήματα ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Ο κύριος Παυλίδης και ο κος Τάτσης θα έπρεπε πρώτα μας πουν πως οριοθέτησαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα την προηγούμενη κατάσταση. Το τί είναι ταφόπλακα και τί όχι, έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία όσων το λένε. Θα έλεγα ότι η εισήγηση που υπάρχει βάζει κάποιες βάσεις καλής συζήτησης και η διαδικασία είναι ανοιχτή.

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ας το κάνει και να αφήσουν τα περί “ταφόπλακας” αυτοί που επί χρόνια έχοντας την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, δεν έδωσαν καμία ανάπτυξης σε όλη αυτή τη ζώνη με τις προστατευόμενες περιοχές, δεν έγινε κανένα βήμα μπροστά. Ας τα αφήσουν αυτά και ας μιλήσουν κάποιοι άλλοι για το μέλλον»

Έτοιμη να υποστηρίξει τον «Καλλικράτη» η Κυβέρνηση

Παράλληλα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο σχέδιο Καλλικράτης και την πορεία εφαρμογής του αναφέροντας ότι «είναι μια μεγάλη αλλαγή της νοοτροπίας, της δομής και της αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.» επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές δεν εξαντλούνται στα διοικητικά όρια. «Όπως κάποιοι αμφισβητούσαν ότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε αυτή την αλλαγή και την καταφέραμε, με τον ίδιο τρόπο θα αποδείξουμε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να σχεδιάσει και να υποστηρίξει επαρκώς από 1/1/11  αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.» Σημείωσε ότι το στοίχημα είναι μεγάλο και ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της και των προσδοκιών του λαού σε αυτή τη μεταρρύθμιση ώστε να την αφήσει απροετοιμάστη: «Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν οικονομικά, είναι γνωστό ότι  υπάρχουν οι πόροι για να στηριχθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης.»

Επεσήμανε, τέλος, ότι ο Καλλικράτης είναι ένα όχημα μεγάλων αλλαγών, μια καλή αφορμή και μια μεγάλη ευκαιρία  για να μπορέσει η κυβέρνηση να παρέμβει και να θεραπεύσει πολλές από τις αδυναμίες που εμφανίζει ο δημόσιος τομέας.

Για συνεταιριστικά

Σε όσους έκαναν τη ΣΕΒΑΘ και τη ΣΕΠΕΚ “παλιοσίδερα” παρέπεμψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση για τα συνεταιριστικά φωτογραφίζοντας την περίοδο της Ν.Δ., τα τελευταία χρόνια, ενώ άφησε αιχμές και εναντίον του Αλ. Κοντού μιλώντας για τη Βιομηχανία Ζάχαρης και κάνοντας λόγο για “όσους έλεγαν ότι θα παραιτηθούν αν σταματήσει η παραγωγική διαδικασία του Ζαχάρεως”, χωρίς να επεκταθεί παραπάνω.

Σε ότι αφορά στο μέλλον των εναπομείναντων εργοστασίων, εμφανίστηκε συγκρατημένος και απέφυγε να προβεί σε ακριβείς εκτιμήσεις.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr