Δροσιστείτε φτιάχοντας μόνοι σας γρανίτα καρπούζι με τσάι!

24 Ιουνίου 201518:00

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας γρανίτα, την οποία μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη και να την σερβίρετε όποτε θέλετε.

Ενα από τα καλύτερα ροφήματα όταν έχει ζέστη είναι οι γρανίτες. Βέβαια, μην νομίζετε ότι οι γρανίτες έχουν και λιγότερες θερμίδες, αφού πολλές φορές έχουν πολλή ζάχαρη.

Αυτή η συνταγή είναι υγιεινή και περιέχει μόλις 50 γρ. ζάχαρη!

Συστατικά

450 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο (χωρίς κουκούτσια)
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 – 3 κουτ. γλυκού τσάι earl grey

Προετοιμασία

Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 – 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες. Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρπούζι.

Πηγή: thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr