«Διπλά πρωτόκολλα» κρατούσε ο Παπακωνσταντίνου!

7 Φεβρουαρίου 201310:40

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στην προανακριτική επιτροπή.

Ο Νίκος Χρηστίδης, υπεύθυνος τήρησης πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αν συνηθίζεται ο υπουργός Οικονομικών φεύγοντας από το υπουργείο να παίρνει μαζί του το πρωτόκολλο…

«Επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου τηρούσαμε και ένα εμπιστευτικό, προσωπικό το λέγαμε, πρωτόκολλο. Αυτό το προσωπικό-εμπιστευτικό το πήρε μαζί», απάντησε κατά πληροφορίες ο κ. Χρηστίδης δημιουργώντας νέα ερωτήματα για το τι περιλαμβάνεται στο δεύτερο πρωτόκολλο και αν σε αυτό είχε καταγραφεί η παραλαβή του cd με τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην HSBC της Γενεύης από την γαλλική κυβέρνηση.

Το «ενημερωτικό» τηλεφώνημα Παπακωνσταντίνου στον πρώην συνεργάτη του
Μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που θεωρείται ότι είχε αντιγράψει το αρχικό cd των Γάλλων, μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών και υπέδειξε στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους είχε μεταγράψει το περιεχόμενο του αρχικού cd με τη λίστα Λαγκάρντ που είχε παραδώσει στον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση.

Στην πρωινή συνεδρίαση της προανακριτικής αποκαλύφθηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κλοιός των ερευνών έκλεινε γύρω του, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσπευσε να επικοινωνήσει με τον πρώην συνεργάτη του Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος, ήταν σύμβουλος του υπουργού σε θέματα πληροφορικής και το πρόσωπο στο οποίο εδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το CD το 2010 προκειμένου να υπολογίσει το συνολικό ποσό των καταθέσεων καθώς και τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο κ. Αγγελόπουλος που κατέθεσε εχθές στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έκανε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας παραδέχθηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» δημιουργούσε ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον πήρε τηλέφωνο για να του υπενθυμίσει τι είχε γίνει το 2010.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «ο κ. Παπακωνσταντίνου με πήρε τηλέφωνο τον Νοέμβριο του 2012 για να πιστοποιήσει το γεγονός. Μου είπε: «τι κάνεις Γιώργο, πως είσαι; Αυτό με το οποίο είχες ασχοληθεί πριν από 2 χρόνια είναι αυτό που σου είχα δώσει τότε»» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα με το τηλεφώνημα. Είχα στο μυαλό μου ότι είμαι άνεργος και ανασφάλιστος. Ουτε στο ΙΚΑ δεν μπορώ να ασφαλιστώ και ξαφνικά καταλαβαίνω ότι μου λέει πως θα είμαι και μάρτυρας κάποια στιγμή στην υπόθεση. Δεν μου είπε κάτι άλλο».

Πέραν αυτού, ο μάρτυρας φαίνεται να είπε ότι εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, του τηλεφώνησαν και διάφοροι άλλοι στενοί του συνεργάτες προκειμένου να βγουν για καφέ!

Δεν αναγνωρίζει το cd o «επεξεργαστής» του Παπακωνσταντίνου
Πάντως, η προανακριτική εξελίσσεται σε θρίλερ με ανατροπές καθώς ο ίδιος μάρτυρας, ο κ. Αγγελόπουλος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης άφησε να εννοηθεί ότι το CD που έστειλαν οι Γάλλοι το 2010, με αυτό που έστειλαν πρόσφατα είναι… διαφορετικό, τουλάχιστον ως προς την μορφή του! Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό υπουργείο οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι «στέλνουμε ό,τι στείλαμε και το 2010».

Υπο αυτά τα δεδομένα, τα μέλη της επιτροπής εξηγούσαν πως «εφόσον επαληθευτούν τα όσα λέει ο μάρτυρας τότε δυο είναι οι πιθανές εκδοχές: είτε οι Γάλλοι λένε ψέματα και στην πραγματικότητα άλλα έστειλαν το 2010 και άλλα τώρα, είτε το CD που πήρε ο κ. Αγγελόπουλος από τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ήδη επεξεργασμένο»!

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός είχε ως συνέπεια ορισμένα μέλη της επιτροπής να ζητούν να γίνει μεταμεσονύκτια προβολή του αρχείου προκειμένου ο μάρτυρας να απαντήσει ευθέως εάν αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ό,τι είχε δει πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε να περιγράφει πως ήταν τα ηλεκτρονικά αρχεία του CD που του παρέδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όμως, οι περιγραφές του κ. Αγγελόπουλου έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του κ. Θεόδωρου Φλωράτου, μέλους της ομάδας που ταξίδεψε πρόσφατα στο Παρίσι προκειμένου να επανακτηθεί το CD.

Ο κ. Φλωράτος, κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, έδωσε – σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής – διαφορετική εικόνα για την μορφή των αρχείων.

Μετα από αυτή την εξέλιξη, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προεδρεύει αυτή την ώρα της επιτροπής, να έρθει το CD στην επιτροπή, να εμφανιστούν τα αρχεία στον κ. Αγγελόπουλο και να απαντήσει ένα τελικά το CD του 2010 με αυτό του 2012 είναι ίδιο.

Όταν όμως, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Βουλής να του φέρουν το υλικό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το CD – για λόγους ασφαλείας – φυλάσσεται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο της Βουλής… αλλά κανείς δεν γνωρίζει που είναι τα κλειδιά.

Τελικά, τα κλειδιά βρέθηκαν, αποφασίστηκε όμως να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί σήμερα, Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Αποσφραγίστηκε το CD
Να σημειωθεί ότι ο σφραγισμένος φάκελος με το CD, παρουσία 2 αστυνομικών που παρέστησαν στην επιτροπή ως μάρτυρες, αποσφραγίστηκε και πλέον αναμένεται η έλευση του κ. Αγγελόπουλου προκειμένου να διευκρινίσει εάν αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ό,τι είχε δει το 2010. Να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας καταθέτει αυτή την ώρα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr