Δίωξη σε βάρος εφοριακού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έσοδα 229.000 ευρώ

9 Αυγούστου 201322:59

Περισσότερα από 200.000 ευρώ είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς ελεγκτή εφοριακού χωρίς αυτός να μπορεί να τα δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματα που δήλωνε.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που έβαλαν στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω υπαλλήλου διαπιστώνοντας ότι για την περίοδο 2007-2010 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις και δεν δήλωσε το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών του καταθέσεων.

Όπως μετέδωσε το Mega:
Το 2007 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ
Το 2008 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000 και
Το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000.

Μετά την ολολήρωση του ελέγχου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου ενώ η έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

«Ξεσκονίζονται» τα πόθεν έσχες άλλων 436 υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών
Την ίδια ώρα με επιστολή του προς τους Πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζητά να του χορηγηθούν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία πόθεν έσχες 436 υπαλλήλων του υπουργείου του – κυρίως διευθυντικά στελέχη – που ελέγχονται.

Με την επιστολή ο Υπουργός Οικονομικών ζητά προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του Υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου.
protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr