diodia_533_355

Αντιδρά στον εκφοβισμό το κίνημα κατά των Διοδίων

6 Ιανουαρίου 201116:47

diodia_533_355Σε νέα μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση προχωρά την Κυριακή 9 Ιανουαρίου το Κίνημα κατά των Διοδίων με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό όλων των σταθμών σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη του κινήματος αντιδρούν στην προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρείται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών απέναντι στους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν. Το Υπουργείο προσανατολίζεται σε ρύθμιση με βάση την οποία οι ιδιωτικές εταιρίες θα φωτογραφίζουν πινακίδες (βασιζόμενες σε σχετική απόφαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων) και θα βεβαιώνουν πρόστιμα στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν, χαρακτηρίζοντάς τα «δημόσια έσοδα» .

Το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των οδηγών σε κάποιους οδικούς άξονες,  βρίσκεται στο στόχαστρο και πρόκειται για άλλη μια φορά να προσφύγει νομικά εναντίον οποιασδήποτε απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν κερδίσει όλες τις υποθέσεις απέναντι στις εταιρίες και το κράτος, αποκτώντας το δικαίωμα να αρνούνται την πληρωμή στα ιδιωτικά Διόδια που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο, από τη Θεσσαλονίκη και μέχρι την Πελοπόνησο.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη των επιτροπών αναφέρουν:

«Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους.

Θα απαντήσουμε ακόμα μια φορά: Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα!

Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων.

Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ.  στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr