Δύο συλλήψεις στη Κομοτηνή και στην Ε.Ο Δράμας – Καβάλας -Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 πακέτα τσιγάρα

31 Ιουλίου 201618:56

Συνελήφθησαν χθες, στην Κομοτηνή και την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των Τμημάτων Ασφάλειας Κομοτηνής και Δράμας, ένας 60χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 967 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, 505 κενές νάιλον συσκευασίες και 14 αναπτήρες.

Στη δεύτερη περίπτωση , το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, καθώς και την οικία του, στη Δράμα, εντόπισαν συνολικά :

-1.130 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
-43 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.150 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

31072016thraki002

Κατασχέθηκαν συνολικά 2.097 πακέτα τσιγάρων, 2.150 γραμμάρια καπνού, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 32χρονου, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, 505 κενές νάιλον συσκευασίες και 14 αναπτήρες.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής και Δράμας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr