Δύο συλλήψεις για διακίνηση 34 προσφύγων στον Έβρο με νταλίκα και βαν !

27 Δεκεμβρίου 201512:06

Συνελήφθησαν τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στον Έβρο δύο αλλοδαποί διακινητές, ένας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 54χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 34 πρόσφυγες. Είκοσι τέσσερις ήταν υπήκοοι Ιράκ και δέκα υπήκοοι Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τρεις πρόσφυγες

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 52χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν δύο μαχαίρια, συνολικού μήκους 21 και 29 εκατοστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 54χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με τούρκικες πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στην καρότσα του οχήματος έντεκα πρόσφυγες προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν συνολικά :

  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • 2 μαχαίρια
  • 3 κινητά τηλέφωνα

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr