Δυναμική παρέμβαση των λογιστών στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

12 Νοεμβρίου 201615:12

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, οι λογιστές μάχονται με όσες δυνάμεις έχουν για να αλλάξουν το σύστημα. Να πάψει η υπερφορολόγηση, οι συνεχείς αλλαγές και για να ψηφιστεί ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα διατηρηθεί τουλάχιστον για 10 χρόνια, καθώς και άλλα πολλά που ενδιαφέρουν όλους τους Έλληνες φορολογούμενους αλλά και επιχειρηματίες. Κι όλα αυτά με επιστολές διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, με πορείες αλλά και συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

Εν όψει των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στις 11 Δεκεμβρίου αλλάζουν ρότα και κατεβαίνουν ενωμένοι και αχρωμάτιστοι με έναν νέο συνδυασμό πανελλαδικής εμβέλειας που ονομάζεται Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών-Οικονομολόγων,  “ώστε να έχουμε πλέον ενεργό λόγο στο επιμελητήριο που θα έπρεπε να στέκεται σύμμαχος μας από την αρχή, κάτι που ουσιαστικά δε συμβαίνει ποτέ”, τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ενωτική Παρέμβαση, οι θέσεις των λογιστών είναι απλές και εκφράζουν τον μέσο φορολογούμενο πολίτη.

Επιγραμματικά οι θέσεις της Ενωτικής Παρέμβασης Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών-Οικονομολόγων:

● Αλλαγή του παλαιοκομματικού–πελατειακού συστήματος εκλογής των αντιπρόσωπων της ΣτΑ

● Έκδοση Π.Δ. για την τροποποίηση των άρθρων 8 & 9 του ν. 1100/1980, και την θέσπιση ανώτατου ορίου θητείας (δύο) στα θεσμικά όργανα του ΟΕΕ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εισροή νέων ανθρώπων μέσα στη Διοίκηση, και να πάψει αυτή η συνεχής εδώ και δεκαετίες εναλλαγή των ίδιων προσώπων μέσα στη Κ.Δ.

● Την πλήρη εφαρμογή του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, έτσι ώστε να πάψει να άγεται από κομματικούς μηχανισμούς και παρατάξεις, και να καταστεί ένα Επιμελητήριο που θα αφουγκράζεται ΟΛΑ τα μέλη του, θα είναι ο φορέας έκφρασης των απόψεων όλων των τοπικών επιμελητηρίων. 

● Έναν κώδικα δεοντολογίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του οικονομολόγου-λογιστή αλλά ταυτόχρονα που θα τιμωρεί παραδειγματικά εκείνον που παραβιάζει ηθικά, νομικά ή επαγγελματικά όσα ο κώδικας αναλυτικά θα περιγράφει. 

● Απαιτούνε, όπως όλοι οι αδειούχοι λογιστές(πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ) έχουν δικαιώματα ανάλογα των υποχρεώσεων τους, να έχουν ένα δικό τους όργανο με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι .

● Συμμετοχή των λογιστών μέσω του επιμελητηρίου στη σύνταξη φορολογικών νομοσχεδίων που αφορά στο επάγγελμα του λογιστή αλλά και στις φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνίας, τη συμμετοχή στην σύνταξη των αναπτυξιακών νόμων, τη συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν στο ΓΕΜΗ, την έναρξη διαβούλευσης για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του taxis, εν ολίγοις συμμετοχή σε όλα τα όργανα που αποφασίζουν για τους φορολογούμενους.

Σκοπός της Ενωτικής Παρέμβασης Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών-Οικονομολόγων είναι η δημιουργία ειδικού τμήματος – τμημάτων με διαφανείς διαδικασίες και απρόσκοπτη συμμετοχή χωρίς κομματικές και άλλες παρεμβάσεις το οποίο θα συνεργάζεται με όλα τα αρμόδια υπουργεία που άπτονται του επαγγέλματος τους, καταθέτοντας αιτήματα και προτάσεις. 

afisa-ekloges-enotikh-paremvash“Εξακολουθούμε να αρνούμαστε:
Την φορολόγηση,
α) πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης
β) της μικρής ακίνητης περιουσίας με οποιονδήποτε νόμο, τέλος ή εισφορά
γ) την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε την άμισθη εργασία για λογαριασμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών.

Στεκόμαστε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης όχι μόνο γιατί είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά γιατί είμαστε κι εμείς τμήμα τους, γιατί αγωνιζόμαστε,πορευόμαστε, τραγουδάμε «για να σμίξουμε τον κόσμο».
Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!!!

Καλούμε όλους τους οικονομολόγους-λογιστές αλλά και όλα τα μέλη του ΟΕΕ να συστρατευθούν μαζί μας για ένα επιμελητήριο χρήσιμο στους οικονομο-λόγους αλλά και στην κοινωνία”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωτικής Παρέμβασης Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών-Οικονομολόγων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr