Δημοτικό Συμβούλιο με ρωγμές στη Δημοτική Αρχή. Περνούσαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης Πούλιου !

29 Μαρτίου 201408:30

Πρωτόγνωρη ήταν η εικόνα που παρατηρήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης που συνεδρίαση την Παρασκευή. Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να εμφανιστεί με ενιαία στάση και η συνοχή της αντιπολίτευσης έφεραν την παράταξη Πούλιου σε θέση ισχύος αφού με βάση τις δικές του εισηγήσεις και θέσεις, ψήφιζε το Δημοτικό Συμβούλιο !

Η αρχή έγινε με το αίτημα για την αποδοχή ένστασης ενός αναδόχου του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης της δημοτικής αγοράς. Παρά την εισήγηση για αποδοχή η αρνητική στάση του Χρήστου Πούλιου που ανέφερε ότι ο ανάδοχος απορρίφθηκε με βάση τους σαφείς όρους της σχετικής προκήρυξης, άλλαξε η στάση αρκετών συμβούλων της συμπολίτευσης που ψήφισαν αρνητικά με αποτέλεσμα το θέμα να μην περάσει και η ένσταση που προωθήθηκε στο Σώμα για να λάβει απόφαση, απο την  Τεχνική Υπηρεσία, να απορριφθεί !

Πέρασε η πρόταση Πούλιου και για τα πρόστιμα των παραγωγών του Παζαριου που είχαν επιτεθεί στους εφοριακούς !

downloadfile-6Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η προσπάθεια της παράταξης της δημοτικής αρχής να απαλείψει το πρόστιμοσε βάρος επαγγελματιών της δημοτικής αγοράς, οι οποίοοι  έπρεπε να τιμωρηθούν  για την επίθεση σε εφοριακούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο το Φεβρουάριο.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει σάλο και η αρχική προσπάθεια για επιβολή συμβολικού προστίμου συνάντησε την αντίδραση του Χρήστου Πούλιου και του Θανάση Ξυνίδη, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι απαράδεκτο το μήνυμα αν ο Δήμος “χαϊδέψει” για το περιστατικό αυτό. Πρότεινε πρόστιμο 1.000 ευρώ για τους τρεις επαγγελματίες που εμπλέκονται και αφαίρεση άδεια για ένα μήνα. Μετά από πρόταση του Δημάρχου η διοικητική κύρωση του προστίμου  ορίστηκε στα 500 ευρώ με αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα.

Η ποιότητα του νερού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καθημερινοί έλεγχοι από τη ΔΕΥΑΞ.

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα της ποιότητας του νερού στο Δήμο Ξάνθης μετά από κάποιες ανακοινώσεις κάποιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. To θέμα τέθηκε από το Νίκο Ανταμπούφη που ζήτησε διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ.  Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος παραδέχτθηκε ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και σημείωσε ότι  υπάρχει μόνο ένα δημοσίευμα χωρίς να γίνεται αναφορά στην πηγή των μετρήσεων ή το σημείο που έχουν γίνει αυτές.Όπως είπε, ξεκίνησε αλληλογραφία με τη συγκεκριμένη οργάνωση και αναμένεται επίσημη απάντηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ελέγχους που γίνονται από τη ΔΕΥΑΞ ανέφερε ότι η επιχείρηση ελέγχει καθημερινά την ποιότητα του νερού. Επίσης υπάρχει σύμβαση με το ΙΓΜΕ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που ελέγχουν την ποιότητα του νερού. Επίσης η Διεύθυνση Υγείας κάνει δικούς της ελέγχους δειγματοληπτικά ενώ, τέλος, υπάρχει συνεργασία και με ιδιωτικά εργαστήρια για τις μικροβιολογικές εξετάσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr