Δημοτικό Συμβούλιο με διαφωνίες για τη μελέτη της Ανατολικής Εισόδου και το ωράριο του πάρκου στο Λιμνίο !

8 Σεπτεμβρίου 201502:55

Το θέμα της μελέτης για την ανατολική είσοδο της Ξάνθης απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο αν και δεν ήταν θέμα του. Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή τη μείωση κατά 50.000 ευρώ του ποσού που προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 λόγω της αδυναμίας απορρόφησή τους εντός του έτους. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χ. Πούλιου που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για καθυστέρηση της μελέτης για ένα φλέγον ζήτημα.
Στην πορεία της συζήτησης κατέστη σαφές ότι οι απόψεις των περισσοτέρων συγκλίνουν στο γεγονός ότι πρέπει πριν την εκπόνηση της μελέτης να υπάρξει μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να καταλήξουν στην επιλογή του τρόπου που θα αντιμετωπιστεί η διασταύρωση με τη σιδηροδρομική γραμμή, είτε με ανισόπεδες διαβάσεις, είτε με την κατασκευή νέας γραμμής που θα διέρχεται περιφερειακά. Τελικώς το θέμα πέρασε με όλους να συμφωνούν ότι η μελέτη, και με βάση παλαιότερη απόφαση, δεν θα προκυρηχθεί πριν επιλεγεί ο τρόπος υπέρβασης της σιδηροδρομικής γραμμής στην ανατολική είσοδο.

Κατά τα άλλα στη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος προβλέφθηκε και ένα ποσό για την εκπόνηση μελέτης ρυθμιστικού σχεδίου για την Παλιά Πόλη, ενέργεια αναγκαία σε συνδυασμό με άλλες, για τη συνολική αντιμετωπίση των εκκρεμών ζητημάτων της Παλιάς Ξάνθης.

dimotiko sep 2015

Κόντρες για τη Χρυσή Αυγή

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκαν οι διαφωνίες για την παρουσία της Χ.Α. στη διαπαραταξιακή συνάντηση του Δήμου.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ήρθε προς ψήφιση η επικύρωση του σχετικού πρακτικού με το Νίκο Ανταμπούφη να θέτει εκ νέου το θέμα της παρουσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης και το Δήμαρχο να επαναλαβάνει ότι βάσει της νομοθεσίας ήταν υποχρεωμένος να τους καλέσει. Πρόσθεσε πάντως ότι εφόσον και η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής συνυπολόγιζε την κοινοβουλευτική της δύναμη για τη λήψη αποφάσεων, ο Δήμος δεν είχε αρκετά επιχειρήματα εναντίον.

Ο Νίκος Ανταμπούφης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία τους στη σύσκεψη και υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ξάνθης στην προηγούμενη θητεία του είχε προβεί σε ένα ομόφωνο ψήφισμα, με βάση το οποίο το νεοναζιστικό κόμμα δεν είναι ευπρόσδεκτο σε καμία εκδήλωση και δραστηριότητα του Δήμου, το οποίο είχε ως στόχο ακριβώς, να απαλλάσσει το Δήμο από κάθε ευθύνη πρόσκλησης ενώ πρόσθεσε ότι ήδη η Βουλή έχει διακόψει τη χρηματοδότηση αλλά και τα ΜΜΕ δεν παράσχουν καμία προβολή στους νεοναζί.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Γιώργος Κολλάρος, ο οποίος επιπρόσθετα σημείωσε ότι η Χ.Α. δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ψηφίσματα αλλά και με διαρκείς αγώνες.

Διαφωνίες για το ωράριο στο Πάρκο του Λιμνίου

Διάσταση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης για το ωράριο λειτουργίας του πάρκου στο Λιμνίο, το έργο του οποίου ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σύντομα.  Λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη στις βάρδιες που απαιτούνται για να είναι απρόσκοπτα ανοιχτό αλλά και για την ασφάλεια του χώρου. Ο κανονισμός λειτουργίας, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά υπάρχει η υποσημείωση ότι θα βρεθεί λύση με το ωράριο του χώρου.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Μ. Τσέπελης σημείωσε ότι εξετάζεται και η χρήση καμερών ασφαλείας γιατί πρόκειται για χώρο με εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δεν μπορεί να επιβλέπεται επαρκώς μόνο από έναν επιστάτη.

parko limnio 6

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr