Αν.Δημοσχάκης: ‘Το έπος των Οχυρών αποτελεί πηγή εθνικής και πατριωτικής ανάτασης, αλλά και παρακαταθήκης’

10 Απριλίου 201723:34

Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 76ης Επετείου της «Μάχης των Οχυρών» που έγιναν στον Εχίνο της Ξάνθης παραβρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, ύστερα από πρόσκληση της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ της Ξάνθης. Στην επίσημη τελετή έδωσαν, επίσης, το παρών Θεσμικοί Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί του Δ’ Σώματος Στρατού, αλλά και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

 

Ο Βουλευτής, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Υπέρ Πατρίδας και στη συνέχεια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμήσαμε τους πεσόντες στην μάχη των Οχυρών, αυτούς που ανέδειξαν με την αυταπάρνηση και τη θυσία τους το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας  στους αθάνατους νεκρούς της εποποιίας εκείνης.

Εδώ, στον Εχίνο στις 6 Απριλίου του 1941 γράφτηκε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας, καθώς ένας περιορισμένος αριθμός Ελλήνων στρατιωτών με τους Αξιωματικούς τους κράτησε καθηλωμένη για 3 μέρες τη Μεραρχία των Χιτλερικών Δυνάμεων, τη στιγμή που κράτη ολόκληρα έπεσαν μέσα σε δύο μέρες.

Το έπος των Οχυρών αποτελεί πηγή εθνικής και πατριωτικής ανάτασης, που όλοι έχουμε ανάγκη στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Πατρίδα μας.

Το παράδειγμα αυτών των ηρώων αποτελεί συνεχές μάθημα ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη και πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια και με περηφάνια. Όπως έχει μάθει να κάνει στο πέρασμα των αιώνων…».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr