Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 2% στη ΝΔ, πριν το “μαύρο” στην ΕΡΤ

15 Ιουνίου 201316:17

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ, με αυξημένα, μάλιστα, ποσοστά, αποτυπώνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» για τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα τη ΝΔ επιλέγει το 29,5% των πολιτών (+2% από το αντίστοιχο βαρόμετρο του Μαΐου), ενώ το ΣΥΡΙΖΑ το 27,5% (-0,5% σε σχέση με το Μάιο).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με αμετάβλητο ποσοστό στο 11,5%, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ στο 6,5% (επίσης σταθερό) και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (επίσης σταθερό), το ΚΚΕ με 6% (-0,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4,5% (-1%)  ενώ μία ποσοστιαία μονάδα χάνει η ΔΗΜΑΡ, που μετράται στο 4,5%.

Σύμφωνα με την Public Issue η ΝΔ προηγείται σημαντικά στην παράσταση νίκης με με 57%, έναντι 31% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με 41% έναντι 30% του «κανένα» και 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, μια κυβέρνηση συνεργασίας σαν τη σημερινή, δηλαδή με τη συμμετοχή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θεωρείται καλύτερη για τη χώρα από το 37% των ερωτηθέντων, ενώ το 22% εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Καμία από τις δύο» επιλέγει το 37%.

Πάντως, το βαρόμετρο δεν περιλαμβάνει ερώτηση για την ΕΡΤ, γεγονός το οποίο, προφανώς, σημαίνει ότι η αποτύπωση έχει γίνει πριν από αυτή την εξέλιξη.

aftodioikisi.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr