Δημοσκόπηση To The Point: Ικανοποίηση για τους Δήμους σε Έβρο-Ροδόπη-Δράμα, δυσαρέσκεια σε Ξάνθη-Καβάλα

19 Δεκεμβρίου 201312:28

Την άποψη των πολιτών για τις δημοτικές αρχές στην Περιφέρεια ΑΜΘ αποτυπώνει η μέτρηση της εταιρίας To the Point που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ΧanthiPress.gr, Κανάλι 6, Τόλμη, Xanthinews.  Στο δέυτερο μέρος των στοιχείων, που παρουσιάζονται από το XanthiPress.gr φαίνεται η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες σε κάθε Νομό για τους Δημάρχους που διοικούν τους κατά τόπους Δήμους.

Στη μέτρηση δεν απομονώνεται η άποψη των δημοτών σε κάθε ξεχωριστό Δήμο καθώς είναι στοχευμένη στα περιφερειακά δεδομένα, όμως από τις απόψεις των πολιτών προκύπτει η θετική ή αρνητική γνώμη για τις δημοτικές αρχές όλων των Δήμων σε κάθε Νομό.  Βέβαια, η εικόνα που προκύπτει, βασίζεται κυρίως στις απόψεις που υπάρχουν για τους μητροπολιτικούς Δήμους, των πρωτευουσών, σε κάθε νομό ή σε άλλους μεγάλους Δήμους, όπου υπάρχουν.

Κορυφαία περιοχή στις θετικές εκτιμήσεις είναι αυτή του Έβρου. Δεδομένης και της υπερκομματικής απήχησης που απολαμβάνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης αλλά και της στάσης των τοπικών αρχόντων στο θέμα του Χρυσού, οι θετικές απόψεις των πολιτών φτάνουν στο 41,5% και οι μάλλον θετικές το 17,5% (συνολικά 59 % θετικές έναντι 22,2 % αρνητικές) Καλή η άποψη των πολιτών και στη Ροδόπη όπου οι θετικές γνώμες φτάνουν το 34,8% και οι μάλλον θετικές το 22,2 %  (57% έναντι 29,2 % συνολικά ).  Στη Δράμα, η εικόνα είναι περίπου αντίστοιχη με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 49,2 % και οι αρνητικές στο 33,3 %

Αρνητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στην Ξάνθη , όπου οι αρνητικές γνώμες για της δημοτικές αρχές φτάνουν στο 52% και οι θετικές το 36,1%. Στην Καβάλα συναντάται η πιο αρνητική εικόνα για τους Δήμους με τις αρνητικές γνώμες να φτάνουν το 55,3% και οι θετικές το 25,3%.

Το κύριο μέρος της έρευνας, με τις απαντήσεις των πολιτών για τους πολιτικούς και τη δημοφιλία τους και, κυρίως, την πρόθεση ψήφου για τις Περιφερειακές Εκλογές, θα παρουσιάσει το βράδυ της Πέμπτης, μετά το Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, στις 21.00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της To the Point Δημήτρης Κατσαντώνης.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους Δήμους

Διαφάνεια6 Διαφάνεια8 Διαφάνεια7  Διαφάνεια5 Διαφάνεια4Διαφάνεια2 Διαφάνεια9

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr