Δημοσκόπηση Marc: Άμεσα εκλογές ζητά το 65% των πολιτών

16 Ιανουαρίου 201914:57

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά το 65,5% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για το protothema.gr, ενώ την ίδια δημοσκόπηση το 69,6% τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Προσυμφωνημένο» χαρακτηρίζουν το «διαζύγιο» Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου οι 7 στους 10 πολίτες που δεν πείστηκαν από την προσπάθεια που κατεβλήθη από τους δύο εταίρους.

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες και απορρίπτει την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Το γεγονός πως η ψήφος αυτή στηρίζεται κυρίως σε βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου δείχνει να επιβεβαιώνει στις εκτιμήσεις των πολιτών ότι πρόκειται για «προσυμφωνημένες» ενέργειες μεταξύ των δύο εταίρων αφού το 68,3% απαντά θετικά στην ερώτηση αν «πιστεύεται πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη μεταξύ Τρίπρα – Καμμένου ή όχι». Αρνητικά απαντά μόλις το 20,7%.

 

Αρνητική και μάλιστα στα ίδια υψηλά επίπεδα παραμένει η θέση της πλειοψηφίας των πολιτών και ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε ποσοστό 69,6%, περίπου 7 στους 10, κρίνουν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη συμφωνία συνολικά έναντι 26,5% που κρίνουν ότι είναι θετική ή μάλλον θετική. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr