Οι δημοσιογράφοι στο επίκεντρο της ενημέρωσης. Παρουσιάστηκε το indexanthi.gr στην Ξάνθη

25 Ιανουαρίου 201417:29

Ο νέος ενημερωτικός ιστότοπος indexanthi.gr παρουσιάστηκε επίσημα το βράδυ της Παρασκευής στο αναγνωστήριο του καφέ-Φίλοιστρον στην Ξάνθη. Οι δημιουργοί του site Θοδωρής Μπακάλης και Σαμή Καρμαπουγιούκογλου, παρουσίασαν το νέο ιστότοπο της πόλης και αναφέρθηκαν στους λόγους που τους ώθησαν στη δημιουργία του αλλά και στις αρχές που θα επιχειρήσει να υπηρετήσει.

Μιλώντας ο διαχειριστής Θοδωρής Μπακάλης για το indexanthi, ανέφερε ότι σε μια δύσκολη εποχή και κρίσιμη για την κοινωνία, αυτή η ιστοσελίδα ήταν αναγκαία: “Χρειάζεται μια νέα φωνή μέσα σε αυτή την ενοχλητική ομοιομορφία του τοπικού τύπου” είπε και άσκησε κριτική στην εικόνα που έχει ο τοπικός τύπος, τη διαπλοκή και τη διαρκή φημολογία για αδιαφανείς τρόπους χρηματοδότησης. Όπως είπε, ο νέος ιστότοπος θα παράσχει πολύπολευρη ενημέρωση  στους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα εκπροσωπεί τις αξίες των δημιουργών, σε σωστές δόσεις. Ανέφερε με σαφήνεια ότι  τοποθετείται και εφκράζει τον προοδευτικό χώρο, όπως αυτός οριοθετείται  και ότι το πολιτικό στίγμα των δημιουργών θα είναι ξεκάθαρο στην ταυτότητα του μέσου.

2014-01-24 20.49.00Παράλληλα, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στα καθεστωτικά πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης και τον αρνητικό αντίκτυπο που επιχειρούν να ελέγξουν την κοινωνία, χαρακτηρίζοντας “εμετικό” αυτόν τον τρόπο ενημέρωσης που κυριαρχεί, αλλά επισημαίνοντας ότι το διαδίκτυο έχει “σπάσει” τη μονοκρατορία αυτών Μέσων και η πληροφορία διαχέεται πλέον ελεύθερα μέσω του ίντερνετ.

Σαμή Καραμπουγιούκογλου: Η κρίση οδηγεί στην ανεργία αλλά φέρνει και ωραίες προσπάθειες στο προσκήνιο

Από την πλευρά του ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, εργαζόμενος της πρώην ΕΡΑ Κομοτηνής που συνεχίζει το ελεύθερο πρόγραμμά της, επισήμανε ότι η κρίσιμη εποχή που οδηγεί το δημοσιογραφικό κόσμο στην ανεργία οδηγεί σε συνέργειες, συνεργασίες και νέες λογικές όπως αυτή του indexanthi.gr  Επεσήμανε ότι αυτή η κρίση έφερε στο προσκήνιο και ωραίες προσπάθειες όπως η Εφεμερίδα των Συντακτών, το Unfollow, το The Press Project κ.α. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εγχείρημα και αναφέρθηκε στα σχέδια για το μέλλον.

Οι δύο δημοσιογράφοι  ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας και το περιεχόμενο ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις των παρισταμένων (ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και άλλα πολιτικά στελέχη από διάφορους χώρους) για τον τρόπο που θα επιχειρήσει να εκφράσει και να δώσει βήμα στο χώρο, ο οποίος αποτελεί το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα των δημιουργών της σελίδας.

Από το XanthiPress.gr οι θερμότερες ευχές για το νέο εγχείρημα

2014-01-24 20.56.38 2014-01-24 20.56.17 2014-01-24 20.49.58 2014-01-24 20.49.00 2014-01-24 20.49.20 2014-01-24 20.49.35-1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr