Δήμος Ξάνθης: Συστάσεις για τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερά χόρτα και μπάζα ενόψει αντιπυρικής περιόδου

2 Μαΐου 201716:03

Ο Δήμος Ξάνθης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών υλοποιεί και φέτος πρόγραμμα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων από ξερά χόρτα.

Παρόλα αυτά για να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι απαραίτητη η συμμετοχή και των πολιτών, οι οποίοι οφείλουν να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, έχουν την υποχρέωση του καθαρισμού τους.

Ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί τόσο εντός των οικοπέδων όσο και περιμετρικά της έκτασής τους από ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά, μπάζα και σκουπίδια ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Ξάνθης προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών για την αποτροπή κάθε πρόκλησης κινδύνου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr