emdydas_xanthi

Μπλοκάρουν τις δημοπρασίες οι μηχανικοί του Δημοσίου

14 Μαρτίου 201123:46

emdydas_xanthiΤις δημοπρασίες δημόσιων έργων στη Θράκη θα μπλοκάρουν για άλλη μια φορά οι Μηχανικοί του Δημοσίου, με τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν την Τρίτη 15/03 και τη Δευτέρα 21/03.

Όπως έγινε αναφέρεται  από το Δ.Σ, η ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ,  αποφάσισε να συμμετέχει  αγωνιστικά στην 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Τρίτης 15/03/2011 και προκηρύσσει με απόφαση του σύμφωνα και με την από 9.3.2011 εξώδικη γνωστοποίηση της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ και 3ωρη Στάση Εργασίας  για την Δευτέρα 21/3/2011 (από την αρχή του ωραρίου) για  την αποτροπή των δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την ημέρα..

«Οι τρίωρες στάσεις  εργασίας της Τρίτης 15/03/2011(από την αρχή του ωραρίου)   και της Δευτέρας  21/3/2011(από την αρχή του ωραρίου)  αποτροπή των δημοπρασιών εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας όπως έχει προσδιοριστεί από το πρόγραμμα δράσης που υλοποιεί την απόφαση του 13ου Τακτικού Συνεδρίου μας, αντίστοιχα και σε συνέχεια με τις ήδη πραγματοποιηθείσες μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις του Κλάδου.
Το διεκδικητικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο με αυτό που κατ΄ επανάληψη έχει εξαγγελθεί και περιγράφεται στην εξώδικη γνωστοποίηση που σας έχουμε κοινοποιήσει, με βασικά αιτήματα :

• Καμιά μείωση στο εισόδημά μας είτε αυτές αφορούν τους μετατασσόμενους συναδέλφους στα πλαίσια της εφαρμογής του ΄΄Καλλικράτη΄΄ είτε παραπέρα περικοπές των επιδομάτων μας. Διεκδικούμε Κλαδικό Μισθολόγιο Διπλ. Μηχανικών που θα αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου μας σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
• Καμιά  παραπέρα διάλυση του Δημόσιου Τομέα.  Ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές εδώ και χρόνια ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος, ιδιωτικοποιούνται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες του Δημοσίου, περιθωριοποιούνται οι Δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΥΜΕΔΙ που εκχωρούν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ το σύνολο των έργων πέντε Περιφερειών της χώρας καθώς και η δημιουργία της νέας ΑΕ στην Κρήτη). Το πάγωμα των προσλήψεων και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρώσει την διάλυση του όποιου Δημόσιου Τομέα έχει απομείνει. Στο σημείο αυτό δικαιούμαστε να ρωτήσουμε πως και με ποιους από δω και πέρα θα υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, ο Καλλικράτης, η εφαρμογή της Πολεοδομικής νομοθεσίας η εξοικονόμηση ενέργειας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ. 
• Καμία υποχώρηση στη επιχειρούμενη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.  Ήδη πληρώνουμε ακριβά τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων του παρελθόντος καθώς και του πρόσφατου νόμου Πετραλιά (Ν. 3655/08), που κατήργησε το ΤΣΜΕΔΕ, επιδείνωσε την κατάσταση των ασφαλισμένων και έθεσε σε σοβαρή αμφισβήτηση τα υψηλά αποθεματικά του Ταμείου μας, που συγκεντρώθηκαν εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τους ασφαλισμένους του.

• Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση και συνεπώς την ισοπέδωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, μέσω των αντίστοιχων ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
• Δεν θα δεχθούμε άλλα φορολογικά βάρη και ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Ως μισθωτοί σηκώνουμε ήδη τα περισσότερα φορολογικά βάρη σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε ένα κατάφωρα άδικο φορολογικό σύστημα με υ-ψηλούς έμμεσους φόρους από τη μία και συνεχώς διογκούμενη φοροαπαλλαγή και φοροαποφυγή από την άλλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν πάει άλλο.» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr