Δημοπρασία για ρεκόρ γκίνες στo Δήμο. 4 ώρες για το λούνα παρκ χωρίς αποτέλεσμα. Έφυγαν νύχτα !

16 Ιανουαρίου 201409:15

Ξεπέρασε κάθε  προηγούμενο η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, την Τετάρτη,  για την εκμίσθωση του χώρου όπου αναπτύσσεται κάθε χρόνο το Λούνα Πάρκ στην περιοχή του Κολυμβητηρίου.

Οι συμμετέχοντες, που προφανώς είχαν μεταξύ τους διαφορές από το παρελθόν, ήταν τρεις, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών  από τους αρμόδιους υπαλλήλους που διαπίστωσαν ότι πληρούν τους όρους της προκήρυξης και, ειδικότερα, το πιστοποιητικό ασφαλείας που ζήτησε ο Δήμος για τα μηχανήματα του κάθε υποψήφιου.

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 2 μ.μ. ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τη διαδικασία, οι συμμετέχοντες που πρέπει να βρίσκονται εντός της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής υπογράφουν, μαζί με τον εγγυητή τους δίπλα σε κάθε προσφορά που υποβάλλουν, γεγονός που καθιστά χρονοβόρα τη διαδικασία.

Από τα 32.000 ευρώ, στα 50.000 ευρώ !

Η πρώτη προσφορά ήταν στα 32.000 ευρώ με όριο κάθε νέας προσφοράς στα 50 ευρώ, παραπάνω από την προηγούμενη. Με τον τρόπο αυτό οι προσφορές έφτασαν από τις 32.000 ευρώ μέχρι τα 50.000 ευρώ, με 50 ευρώ επιπλέον κάθε φορά, από κάθε έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους.  Τελικά, όταν ήταν πλέον 6 μ.μ. και κανείς δεν φαινόταν διατεθειμένος να κάνει πίσω, ένας εκ των συμμετεχόντων, αμφισβήτησε την επάρκεια των πιστοποιητικών που προσκόμισαν οι άλλοι δύο και η διαδικασία διεκόπη, καθώς είχαν ήδη αποχωρήσει οι αρμόδιοι υπάλληλοι, προκειμένου να συνεχιστεί την επομένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμφισβητείται έντονα, η δυνατότητα του τελικού πλειοδότη να αποκομίσει κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ όπως ακούστηκε από συμμετέχουσα, είναι διατεθειμένη να φτάσει τις προσφορές μέχρι και στις 100.000 ευρώ (!) αρκεί να κερδίσει το διαγωνισμό, προφανώς, γιατί υπάρχει ζήτημα αντιζηλίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr