Δήμαρχος Ξάνθης : “Σας ευχαριστώ για τις προσωπικές θυσίες και τη συνέπειά σας”

25 Μαρτίου 202111:07

Με ένα μήνυμα που κλείνει ευχαριστώντας τους Ξανθιώτες για τις προσωπικές θυσίες και τη συνέπειά τους, ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για τη σημερινή ημέρα αναφέρει: 

200 χρόνια πριν, οι Έλληνες υπεύθυνα, με τη δύναμη μόνο της ψυχής τους, επαναστάτησαν απέναντι στον Τούρκικο ζυγό, που καταδυνάστευε τη ζωή τους, διεκδικώντας την Ελευθερία.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, από την άλλη, δίνει εκκωφαντικά, το μήνυμα της χαρμόσυνης είδησης που φέρνει την ελπίδα για το αύριο, το χαμόγελο, για το μέλλον.

Όλοι μαζί, σηκώνουμε ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία, το σύμβολο της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της συνταγματικής μας ελευθερίας.

Η Ιστορία διδάσκει, σε κάθε επίπεδο, ότι πάντα μικροί στον αριθμό, αλλά πολύ μεγάλοι στο φρόνημα, οι Έλληνες, καταφέραμε διαχρονικά να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, υπηρετώντας την πατρίδα, με κάθε κόστος και να βγαίνουμε νικητές.

Η ελεύθερη λειτουργία όλης της ανθρωπότητας, διακυβεύεται εδώ και έναν χρόνο, από έναν άλλον αόρατο εχθρό, που έχει εισβάλει βίαια στις ζωές μας και ασφυκτικά πιέζει τις αισθήσεις μας, για ζωή και ελευθερία.

Με το πνεύμα του υψηλού πατριωτισμού, που διακρίνει όλους τους Έλληνες, είμαι βέβαιος ότι, για μία ακόμη φορά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα βγούμε νικητές, από αυτόν τον δύσκολο και άνισο πόλεμο.

Καθιστούμε φρούριο απόρθητο τις οικογένειές μας, τις γειτονιές μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας και προχωράμε, προς την τελική νίκη.

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, για τις προσωπικές θυσίες και τη συνέπειά σας.

Χρόνια Πολλά

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Τσέπελης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr