STYLIANIDIS_SYN_TYPOU

Μ. Στυλιανίδης: “Θα εξαντλήσω την τετραετία και δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος”

8 Σεπτεμβρίου 201112:52

STYLIANIDIS_SYN_TYPOUΝα διαψεύσει όλες τις φήμες περί πρόωρης αποχώρησής του από το Δήμο Ξάνθης είχε σαν στόχο ο Δήμαρχος Ξάνθης, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης

«Να βάλουμε τελεία και παύλα, έχω εκλεγεί για να εξαντλήσω την τετραετία και να περάσω αρκετά πράγματα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» σημείωσε θέλοντας να διαψεύσει οποιαδήποτε φήμη για αποχώρησή του πριν το τέλος της τετραετίας. «Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος εκ νέου και δεν θα ξανασχοληθώ με την πολιτική. Μετά το “Δήμαρχος” δεν υπάρχει τίποτε. Ενδεχομένως Πρόεδρος στην Ασπίδα Ξάνθης» πρόσθεσε χιουμοριστικά.

Παράλληλα, ο Μ. Στυλιανίδης έδωσε την είδηση ότι θα είναι υποψήφιος στη διαδικασία για την ανάδειξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αλλά, κυρίως, στην Κέντρική Ένωση Δήμων. «Στη λίστα των υποψηφίων Δημάρχων θα είμαι εγώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι επικεφαλής κάποιου συνδυασμού ή ότι θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος.» είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης που πρόσθεσε ότι βασικός στόχος του ίδιου είναι να κατέλθει  υποψήφιος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να καταλάβει αξίωμα Προεδρου στην ΠΕΔ. «Ασιοδοξώ ότι θα εκλεγώ και στην ΚΕΔΕ και ευελπιστώ ότι από αυτή τη θέση θα βοηθήσω το Δήμο Ξάνθης»

Αντέχει οικονομικά ο Δήμος Ξάνθης

Εξάλλου ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε ότι χάρη στην πολιτική που χαράξε μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν  τα προβλήματα που έχουν άλλοι Δήμοι, θυμίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει μόλις ένα δάνειο που αφορά στην αγορά του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου ενώ οι άλλοι Δήμοι προσφεύγουν στο δανεισμό. «Εμείς αντέχουμε και αν η κυβέρνηση τηρήσει όσα υποσχέθηκε και τα εργάκια μας θα κάνουμε και την αγορά θα πληρώσουμε» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν σκεπτόμαστε τώρα τα τραπεζοκαθίσματα στην Οδό Ορφέως.»

Σε σχέση με την κανονιστική απόφαση για την οδό Ορφέως, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η συζήτηση για την παροχή αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Ορφέως θα γίνει όταν και αν εγκριθεί η σχετική απόφαση από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεσμεύει το Δήμο να μην δίνει άδεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και αυτή τηρείται» ανέφερε και σημείωσε ότι αυτά που υπάρχουν σήμερα δεν γίνονται με τις ευλογίες του Δήμου. «Μάλιστα έχουμε παράπονα γιατί ο Δήμος επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στα καταστήματα»

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κυκλοφοριακή Μελετη που προκηρήχθηκε δεν θα περιλαμβάνει την Παλιά Πόλη της Ξάνθης και ότι, μόλις υπάρχουν τα στοιχεία για την υπόλοιπη πόλη θα γίνει η νέα ειδική μελέτη της Παλιάς Ξάνθης και θα «κουμπώσει» σε αυτή την σύγχρονης πόλης. Δεν το οριοθέτησε χρονικά αλλά είπε ότι οι μελέτες δεν θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά υποδείξουν λύσεις άμβλυνσης του προβλήματος.

Η Κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί να αλλάξει όσα ισχύουν σήμερα στην πλατεία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις φήμες που κάνουν λόγο για κίνηση χαμηλής ροής στην οδό Κ. Μπένη, ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που υπάρχουν σήμερα και ισχύουν στην πόλη είναι δυνατόν να διαταραχθούν αν οι μελετητές κρίνουν έτσι και προτείνουν αλλαγές.

Διέψευσε τα σενάρια που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες για ανατροπή των σχεδίων γύρω από τον περιμετρικό δακτύλιο της πόλης και είπε ότι συνεχίζεται κανονικά η επιλογή της ανατολικής παράκαμψης από την πλευρά των Κιμμερίων.

Προτεραιότητες έργων για το Δήμο Ξάνθης

«Βασικά έργα για μας είναι τα έργα των δύο εισόδων της πόλης για τα οποία έχουν προκηρυχθεί οι σχετικές μελέτες και με χρονικό ορίζοντα το 2014 υπολογίζουμε ότι τα έργα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν» σημείωσε αναφερόμενος στα κυριότερα έργα που ο Δήμος προτάσει ως προτεραιότητες και υποστήριξε πως όταν θα υπάρξει προκήρυξη του έργου «Σημαία» ο Δήμος θα είναι έντοιμος να εντάξει.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης τα έργα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το Δήμο είναι δύο μελέτες για σχολεία (18ο Δημοτικό και 5ο Λύκειο), μελέτη για την ανακαίνιση του Δημαρχείου, Μελέτη για την αποκατάσταση του Λιμνίου, προκηρύσσεται η ανάπλαση της Βας. Σοφίας, μελέτη για αγροτική οδοποιία στην ορεινή περιοχή Κιμμερίων, μελέτη για τη σύνδεση των οικισμών της ΔΕ Σταυρούπολης με την Εθνική Οδό.

Απαντήσεις για Κοινωφελή Εργασία, κεραία, παραλαβή έργου ενοποίησης.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της Κοινωφελούς Εργασίας είπε ότι οι εμπλεκόμενοι με το πρόγραμμα έχουν πάρει την εντολή να «παγώσουν» το πρόγραμμα και εκτίμησε ότι εξετάζονται τρόποι για την ακέραιη επιλογή όσων προσληφθούν, ενώ πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση με την ΜΚΟ που θα εκτελέσει τη σύμβαση.

Σε σχέση με την κεραία που βρίσκεται απέναντι από το Δήμαρχείο, παρέπεμψε στις δεσμεύσεις που έχει κάνει κατά καιρούς η δημοτική αρχή. Για την παραλαβή του έργου της ενοποίησης, επσης, παρέπεμψε στην Προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αναφερόμενος σε ζητήματα υπηρεσιών και λειτουργίας τους στην πόλη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τροπο και τη νοοτροπία των υπηρεσιακών παραγόντων και των υπαλλήλων, σε βαθμό που συχνά να απαιτείται η παρέμβαση του ίδιου για να γίνει μια δουλειά στο Δήμο.

Μειώσεις μισθών στη ΔΕΥΑΞ και σκέψεις για μετατάξεις στο μέλλον ;

Σε σχέση με τις ερωτήσεις που έγιναν για την τιμή του νερού ο Δήμαρχος Ξάνθης επανέλαβε ότι στόχος του Δήμου είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο το μισθολογικό κόστος στη ΔΕΥΑΞ αφού ήδη έχει περικοπεί φέτος κατά 600.000 ευρώ. Ενδιαφέρουσα ήταν η νύξη του για την υποστήριξή του στο Νόμο που προωθείται για την μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού μέσα στο Δήμους. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr